Oct 17

Profik titkai: tanuljunk a gasztro-vállalkozóktól!

Ha az elektronikus kereskedők azért járnak a piac előtt egy lépéssel, mert ők voltak először kénytelenekvalóban fogyasztó-központú gondolkodásmód szerint felépíteni a bizniszükett, akkor a gasztronómiai vállalkozók egyszerű élettani okból: a hasát mindenki kedveli, így nekik aztán tényleg szeretetmárkákat kell építeniük a sikerhez... :)A második Számlázz.hu Műhelyre éppen ezért olyan piaci szereplőket hívtunk meg beszélgetni, akik máris kimaxolták a gasztronómiai vállalkozás fogalmát, sikerük titkait - és persze egy kis élmény-szintű betekintést, vagyis kóstolót a termékeikből - nagy örömmel osztják meg velünk.Október 27-én Kaldeneker Györggyel, Bertényi Gáborral, és Dobosi Győzővel beszélgetünk, hogy megtudjuk tőlük:hogyan épít vállalkozást egy vérbeli mesterszakács, a híres budapesti romkocsma-kultúra megteremtésében való aktív közreműködés után hogyan köt ki valaki a kisgazdálkodói alapanyagoknál, miért választja a családi borászatot az egykori elektrotechnikus.Bertényi Gábor, aki a Házikó társtulajdonos-társalapítója tulajdonképpen a híres budapesti romkocsma-kultúra egyik megalapítója is. Talán akkor még nem is sejtette, hogy később termelői alapanyagokat fog a fővárosi "ingerszegény" környezetbe injektálni, hogy a nagyvárosi gasztronómia is lehessen egészségesebb, fenntarthatóbb, ráadásul hozzájárulhasson teljesen közvelten, piaci alapon a vidék fejlesztéséhez is."A Házikó alternatív büfékonyhája olyan természetesen finom leveseket, salátákat, szendvicseket, zöldség- és gyümölcspitéket, töltött és töltetlen pékárukat kínál, amelyek alapanyaga kizárólag a magyar vidék vegyszermentesen termelő gazdaságaiból érkezik. Fenntartható és innovatív ténykedéséért a Házikó csapata 2016-ban a Magyar Telekom Delfin-Díját is megkapta."Dobosi Győző igazi családi vállalkozást vezet testvérével, ő maga elsősorban a marketing- és értékesítési feladatokért felel. A Dobosi Pincészet alapjait az 1700-as évek elején tették le a felmenők, a Balatontól 5 kilométerre, Zánka és Nagyvázsony között elterülő, festői szépségű településen, Szentantalfán."A rendszerváltás után Dobosi Dániel kiváló borász és felesége Ilonka, másolhatatlan vendégszeretetével fogta össze és élesztette újjá a családi birtokot. Az öt gyerek közül Bálint és Győző döntöttek a borászat mellett, ma már ők vezetik a vállalkozást."Nem is egy borászattól hallottuk, hogy "áá, a borász irodája az autója, neki nincs ideje online eszközökre" (???), és rögtön meg is jelent a szemünk előtt a vörösbor-pecsétes számlatömb, amiből a borász így-úgy kitép egy macskakaparásos lapot, miközben épp előbukkant a pince mélyéről... De Dobosiék a webshopjuk elindításakor elég egyértelműen letették a voksot a Számlázz.hu használata mellettKaldeneker Györgyöt szinte nem is kell bemutatni, a hazai gasztro-szcéna egyik kiemelkedően izgalmas személyisége. Vérbeli mesterszakács, gyerekkori szenvedélyét változtatta hivatássá, de nem elégedett meg az étvágygerjesztő és kreatív fogások megalkotásával, ír, utazik, tudósít, fotóz - és ma már a Kaldeneker Lekvárosházat is igazgatja."A termékek létrehozásánál nagyon fontos szempont a kézműves technológia megtartása. Minden egyes üveg lekvár elkészítését magam végzem, és a főzéskor én határozom meg azt az ízt amit előzetesen elképzeltem. Így őrzöm meg a „főztöm” egyediségét, és ez által garantálom a kiváló minőséget."Gyere el te is a következő Számlázz.hu Műhelyre, és hallgasd meg a profikat, tedd fel a saját kérdéseidet, és kóstolj bele a siker ízeibe! :)Itt megnézheted, milyen szuper-tanulságos volt az előző Számlázz.hu Műhely, itt pedig saját számlakibocsátó fiókot regisztrálhatsz magadnak, ha véletlenül még nem lenne...Várunk szeretettel október 21-én!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.