Oct 05

2030-ra a felére csökkenti károsanyag-kibocsátását a DLA Piper

A DLA Piper a Science Based Targets kezdeményezés (SBTi) alapján kitűzött céljai szerint 2030-ra felére csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását a 2019/20-as világjárvány előtti szinthez képest. Az SBTi által jóváhagyott klímacélok lefedik a DLA Piper teljes nemzetközi hálózatát, beleértve a budapesti irodát is.

A kitűzött 50%-os csökkentés érdekében a DLA Piper ügyvédi iroda az elmúlt időszakban számos kezdeményezést indított az operatív változtatások bevezetéséhez. Ezek közé tartozik többek között a fenntartható beszerzés, a tudatos utazási politika, a szén-dioxid kibocsátási elszámolás és a felhőalapú adatkezelés.

A DLA Piper amellett is elkötelezte magát, hogy 2030-ra a villamos energia felhasználása 100%-át megújuló energiaforrásokból biztosítja, túlszárnyalva a jelenlegi 61%-os arányt. A vállalások teljesítése szakaszosan valósul majd meg: míg az európai irodák előreláthatólag 2025-ra fogják biztosítani 100%-ban megújuló forrásokon keresztül a villamos energia fogyasztást, a többi iroda 2030-ra teljesíti majd tervek szerint ezt a célkitűzést.

Az SBTi kezdeményezést a CDP (Szén-dioxid Kibocsátás Közzétételi Projekt), a WRI (Világ Erdőforrásai Intézet), a WWF (Természetvédelmi Világalap) és az ENSZ Globális Megállapodás (UNGC) indította el 2015-ben azzal a céllal, hogy segítsen meghatározni és támogatni a vállalatok szén-dioxid kibocsátási célkitűzéseit.

„A most elfogadott, tudományosan megalapozott célkitűzések, valamint a DLA Piper elkötelezettsége az éghajlatváltozás elleni fellépésben összhangban van a szélesebb körű fenntarthatósági és ESG stratégiánkkal, amely a pozitív társadalmi és környezeti hatások elérését célozza. Komoly lépésekre szántuk el magunkat és készek vagyunk tenni azért, hogy 2030-ra legalább a felére csökkenjen kibocsátásunk. Ennek elérésén pedig közös erővel fogunk dolgozni” – mondta Posztl András, a DLA Piper Hungary irodavezető partnere.

„Tanácsadóként azt látjuk, hogy mind a befektetők, mind a fogyasztók egyre inkább megkövetelik a vállalatoktól, hogy környezettudatosan működjenek, amelyben az energiafelhasználás kulcstényező. Számos olyan – egyelőre külföldi - példát láttunk a közelmúltban, hogy a vállalatok ESG céljaik eléréséhez megújuló alapú vállalati villamos energia adásvételi megállapodásokat (corporate power purchase agreements) kötöttek, azaz hosszú távú energia vásárlóként kötelezték el magukat. Mivel a konstrukció számos előnnyel jár felhasználói és termelői oldalon is, nem várat majd sokat magára, hogy hazánkban is egyre jobban elterjedjen” – tette hozzá Simon Gábor, a DLA Piper Hungary energia szakterület vezetője.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.