Jan 19

73 millió euró értékű hitelkeret megállapodás a Torony Ingatlan Alappal

A DIÓFA Alapkezelő Zrt. által kezelt Torony Ingatlan Befektetési Alap és az Erste Bank 73 millió euró (mintegy 31 milliárd forint) értékű, hétéves hitelmegállapodást kötött az Alap tulajdonában lévő, budapesti, A kategóriás, több mint 53 ezer négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező irodaház-portfolió finanszírozására.

Budapest kiemelt irodapiaci tengelyén elhelyezkedő V17, a fenntartható fejlődést képviselő, Leed Platinum minősítéssel rendelkező Green House, valamint a városképileg meghatározó budai Alkotás Point irodaház hármasa adottságaiban és műszaki színvonalában kiemelkedő értéket képvisel a budapesti ingatlanpiacon.

„Örömünkre szolgál, hogy a közel tízéves együttműködésünket egy újabb hétéves szerződéskötéssel folytatjuk a Torony Ingatlan Alappal és a DIÓFA Alapkezelővel.  Jó látni, hogy a mindkét fél számára kiszámítható közös munka ilyen tartós kapcsolathoz vezet” – emelte ki Deák Tamás, az Erste Bank Hungary Ingatlanfinanszírozási területének vezetője.

„A finanszírozási környezet sokat változott az elmúlt időszakban, ezért elégedettek vagyunk, hogy egy megbízható partner közreműködésével, hosszú távra biztosított az alap banki forrása. A tranzakció arra is rámutat, hogy a budapesti piacon található legjobb minőségű irodaházak a változó piaci folyamatok és elvárások közepette is magas értéket képviselnek” – jegyezte meg Jakab Zsolt, a Diófa Alapkezelő ingatlanalapokért felelős portfóliómenedzsere.

****

A Diófa Alapkezelőről

A Diófa Alapkezelő Zrt. egy 2009-ben alapított, budapesti székhelyű bankfüggetlen alapkezelő társaság, amely jelentős szakmai tapasztalatokkal rendelkezik ingatlan- és értékpapír-befektetések menedzselésében. A Diófa Alapkezelő személyre szabott termékeket és szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek, több eszközosztályra kiterjedő vagyonkezelési megoldásokat kínálva különböző ügyféligények kielégítésére. A kereskedelmi ingatlanpiac és az intézményi vagyonkezelés szakértőjeként a Diófa Alapkezelő arra törekszik, hogy a piaci átlagot meghaladó hozamokat biztosítson ügyfelei számára.

A Diófa Alapkezelő által menedzselt befektetési portfólió összértéke meghaladja a 460 milliárd forintot. Több mint 360 milliárd forintnyi vagyont kezel befektetési alapokban, valamint magánnyugdíjpénztárak, biztosító társaságok és egyéb intézményi befektetők számára is nyújt vagyonkezelési szolgáltatásokat. 2014 óta prémium vagyonkezelési szolgáltatással is foglalkozik.

A Diófa ingatlanportfóliójában számos exkluzív, “A” kategóriás irodaház is megtalálható, mint például az Alkotás Point, a Green House, a V17, vagy az Infopark A, E és G épülete. A Diófa kezeli a harmadik legnagyobb hazai ingatlanalapot, a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alapot, valamint az egyik legsikeresebb intézményi ingatlanalapot, a Torony Ingatlan Befektetési Alapot is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.