Mar 10

A luxuslakás egyáltalán nem a kivételezettek kiváltsága

Sokan úgy gondolják, hogyha nem rendelkeznek tetemes, szabadon mozgatható vagyonnal, tartalékkal, akkor a luxusingatlan vásárlása számukra legfeljebb egy a távolban felsejlő délibáb lehet, de semmiképpen sem a kézzel fogható valóság. Pedig megfelelő pénzügyi tanácsadás mellett kitisztulhat a kép, és feltűnhetnek azok a megoldások, amik végül a dédelgetni is alig mert álmot valóra válthatják.


A személyre szabható hitelek hitelesek?

Érdekes, hogy többen valamiféle átveréstől tartanak akkor, ha egy lakáshitelnek túlzottan optimálisak a kondíciói. Ha ehhez még állami támogatás is társul, akkor a gyanú kirobbanása szinte egyetlen szikrán múlik csupán. Pedig ez az eshetőség egyáltalán nem elképzelhetetlen, hiszen napjainkban már a különböző hitelkalkulációknak hála az igények a törlesztési részletek formálásában teret és helyet kaphatnak.

Ahhoz, hogy az ideális ösvények láthatóvá, egyúttal járhatóvá váljanak, elengedhetetlen a megbízható szakmai segítség megtalálása. Bakó Melinda pénzügyi tanácsadó elkötelezett, nem a bankszektor, hanem az ügyfelei irányában. Vagyis hozzáértése és függetlensége a megbízhatóságának alappillérei.

Márpedig egy ilyen komoly témában a bizalom, mint összekötő kapocs elengedhetetlen. Ha ez adott, az jóformán fél siker. A telefonos, személyes találkozás nélküli konzultációk lehetősége azoknak díjnyertes ajánlat, akik hajlamosak a távolságra hivatkozni. Manapság, a mobilkommunikáció korában a kilométereknek nincsen túlzottan jelentőségük. De természetesen a közvetlen, szemtől szembeni megbeszélés is egy választható lehetőség, hiszen teljesen érthető módon bőven akad még olyan ügyfél, akinek ez az első számú opció.

Érdemes az állami támogatásokkal kalkulálni?

Igen. Mindenképpen. Nyilván az egyéni helyzetre vonatkozó tényezők a döntőek, de érdemes alaposan körüljárni minden lehetőséget, pályázati forrást, állami támogatást, mielőtt ingatlan vásárlására kerül a sor. Emellett azt is meg kell jegyezni, hogy a lakáshitelek között megannyi kedvező ajánlat fedezhető fel. Azaz a gyakorlat nyelvére lefordítva mindezt, a luxusingatlan beszerzése könnyen karnyújtásnyi távolságba kerülhet, miközben a nem mindennapi befektetés megtérülése rövid és hosszú távon egyaránt, sokszorosan borítékolható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.