Sep 20

A pihenés, az alvás minősége az egész napot befolyásolhatja

A pihentető, relaxáló éjszakai alvás nem luxus, nem olyasvalami, ami nagyszerű, ha megvan, de nélküle is lehet élni. Már kutatások is bizonyítják, hogy nem egészséges a hosszú távú, nem megfelelő minőségű alvás. A szervezetnek szüksége van arra a napi minimum hat, de inkább nyolc órára, amikor regenerálódhat, gyógyulhat, és új erőt gyűjthet a következő nap abszolválásához. Úgyhogy az egy másodpercig sem mellékes, hogy milyen fekvőfelület szolgál mindehhez alapként!


Minden az ággyal kezdődik?


Ebben a témában mindenképpen. Az ideális ágyak olcsón is beszerezhetőek, ez az első és legfontosabb tény, amit érdemes tisztázni. Úgy, hogy közben természetesen a minőségi alapelvek érvényesülnek. Ez eleve a hosszan tartó elégedettség és a hosszú élettartam záloga. Szóval igen, a megbízhatóság minden körülmények között prioritást élvez. A tömör fából készült ágykeretek például kétségtelenül az időtállóság avatatlan mesterei. De azért a műbőr variációk is figyelemre méltóak. Miközben a különböző ágyneműtartó rekeszekkel, fiókokkal, sőt peremekkel ellátott típusok gyakorlatilag a multifunkcionalitás csúcsát képviselik. A választék tehát túlzás nélkül széles spektrumot jár be.Viszont mindenekelőtt ildomos a méreteket letisztázni. Minden egyes hálószoba más és más, még egyetlen panelen belül is, ahol a négyzetméterek úgy ahogy egységesen adottak. A szabócentivel való precíz végigmérés kitűnő ötlet, még akkor is, ha egy kicsit macerás. Az ágy kényelméhez ugyanis nagyban hozzátartozik, hogy megfelelő méretű legyen. Ugyanakkor valamilyen szinten a hálószobában rendelkezésre álló helyhez is kénytelen-kelletlen alkalmazkodni kell. Szerencsére akadnak jócskán olyan jelentkezők, amik mind a két kritériumnak maradéktalanul megfelelnek.

Aztán, ha a méretek adottak, akkor következhetnek az egyéb, egyéni kritériumok. A színárnyalatok, a formavilág, a stílus kiválasztása. Modern környezetben főleg a modern stílusjegyek azok, amik kellőképpen érvényesülnek, míg a klasszikus terek vonzzák a klasszikus megoldásokat. Hozzátartozik az igazsághoz, meg a teljességhez, hogy olykor az ötvözés is szemeket gyönyörködtetően jó ötlet!


Mi marad a vendégeknek?


A nappaliban, vagy kisebb ingatlan esetén akár a hálóban jó, ha egy olcsó kanapé is helyet kaphat. Így ha történetesen vendég érkezik, aki éjszakára is maradna, akkor megoldható az elszállásolása. Nem mellesleg miért ne lehetne a tévét a kanapéról és nem az ágyról nézni? Mind a kettőnek más a funkciója, ezért aztán a használatára is más, ami jellemző. Jó, nyilván a kanapé komfortja is elsődleges, de azért kényelem tekintetében mindenképpen az ágy az, aminek vinnie kell a prímet.

A különböző bútorokat mindenképpen megtérülő stratégia közös nevezőre hozni, már ami a stílusvilágukat illeti. A letisztult formákat kedvelők például bátran gondolkodhatnak fa ágykeretben, és ehhez passzoló világosabb vagy sötétebb pasztellszínű szövetkanapéban. Ilyen módon a harmónia visszavonhatatlanul megteremthető, aminek hála az összhang érzése nap, mint nap élvezhető.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.