Eco.hu
Jun 14

A unit linked biztosítások rontották csak le a SIGNAL Biztosító tavalyi eredményét

Bár a SIGNAL Biztosító összes díjbevétele 2014-hez képest 7,4 százalékkal csökkent, piaci pozícióját sikerült megőriznie, és stabilan 10. helyen szerepel a legnagyobb díjbevételű biztosítókat tartalmazó listán. A díjbevétel csökkenése kizárólag az egyszeri díjas befektetéshez kötött életbiztosítások visszaesésének tudható be. Ez nem érte váratlanul a menedzsmentet, és már a 2015-ös tervek összeállításakor csökkenésre számítottak ennél a terméknél, köszönhetően az ingatlanpiac élénkülésének, valamint az alacsony banki kamatoknak.
A folyamatos díjas termékek díjbevétele 2015-ben ugyanakkor továbbra is nőtt: a 2013-as 13,6 százalék, illetve a 2014-es 13,1 százalék után 2015-ben is 12,5 százalékkal emelkedett, jelentősen meghaladva a 6,6 százalékos piaci átlagot, volumenében pedig elérve a 15,7 Mrd forintot. Az életbiztosítások díjbevétele (klasszikus és UL együtt) 13,6 százalékkal 8,5 Mrd forintra, a baleset 12,7 százalékkal közel 1 Mrd forintra, a vagyon 6,7 százalékkal 3,4 Mrd forintra nőtt előző évhez képest. A gépjármű-biztosítások díjbevétele 17 százalékkal nőtt, így meghaladja a 2,8 Mrd forintot.

A SIGNAL Biztosító díjbevételének alakulása


signal

Az új szerződések tekintetében 2015-ben a gépjármű-biztosítások, azon belül is a kgfb-nél ért el kiemelkedő növekedést a biztosító, mintegy 62,7 százalékot. A lakásbiztosítások új szerzése közel 10 százalékkal nőtt.

A SIGNAL Biztosító a 2015-ben elért 456,1 millió forintos eredménnyel jelentős előrelépést tett a 2014-es 151,4 millió forintos eredményhez képest – emelte ki dr. Kálózdi Tamás, a cég elnök-vezérigazgatója.

2016: erős kezdés

2016. első negyedévben a folyamatos díjakat tekintve 4,7 Mrd forintra, az előző évhez képest 16,8 százalékkal nőtt a biztosító összes díjbevétele. A befektetéshez kötött életbiztosításaink díjbevétele 1,7 Mrd forintot tett ki (16,4 százalékos növekedés), a lakossági és vállalkozói vagyonbiztosításaink díjbevétele megközelítette az 1 Mrd forintot a közel 8 százalékos növekedés révén. Továbbra is népszerűek ügyfeleink körében a jó ár-érték arányú gépjármű-biztosításaink, melyek díjbevétele meghaladta a 1,24 Mrd-ot (44 százalékos emelkedés) az év első három hónapjáb

A vállalkozásoknál erősítenek a jövőben

Idei terveink között jelentős informatikai fejlesztés szerepel, mely alapján megnyitottunk egy több éves programot az ügyfélélmény fokozása, a digitalizálás, az egyszerű és gyors kommunikáció érdekében.

Emellett új termékeket és szolgáltatásokat vezetünk be. A KKV szektor számára a CÉGTÁRS nevű korszerű vagyon- és felelősségbiztosításunkat kínáljuk majd, míg az ALAPKŐ építés-szerelési biztosítás egy fontos piaci részt fog kitölteni, ugyanis a magánszemély beruházók védelmét biztosítja majd az új Ptk. elvárásainak megfelelően.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.