Apr 04

Alternatív jövedelemkiegészítés – a szerencsejátékok világa

A mai világban sokan küzdenek anyagi gondokkal. Ilyenkor a legtöbben általában másodállást vállalnak, vagy épp túlóráznak. Erre azonban nincs lehetősége mindenkinek, ráadásul egy idő után kiég tőle az ember. Nagyszerű lehetőséget jelentenek azonban egyes „szerencsejátékok”, amikben ha jók vagyunk, elég szép összegeket összeszedhetünk. Persze nem a félkarú rablóra és az egyéb olyan játékokra kell gondolni, amiknél pusztán a szerencse dönt a végkimeneteléről.


Szerencsejáték, mint állandó pénzkereset?


Egyesek számára őrülten hangozhat a kérdés felvetése is, azonban közelebbről megvizsgálva rájöhetünk, hogy egyáltalán nem az. Természetesen kaparós sorsjegyek megjátszásából senki nem fog állandó jövedelemhez jutni, azonban olyan játékokat is a szerencsejátékok közé sorolnak, amelyek sokkal inkább a sport kategóriába illenének. Példának okáért a pókerjátszmák végkimenetele nem igazán a szerencsén múlik. Egy olyan játékról beszélünk, ahol a logika és a stratégia sokkal inkább döntő tényezők. Erre kiváló bizonyítékot szolgáltat a számtalan profi játékos, akik csak és kizárólag pókerezésből élnek – méghozzá nem is akárhogyan. Szintén ide sorolhatóak a más egyéb tipikusan kaszinókban játszott kártyajátékok is, mint például a black jack.

 

Hogyan kezdjünk neki?


Manapság már nem szükséges túl sokat bajlódnunk ennek a megkezdéséhez, hiszen a kaszinó játékok online is elérhetőek bárki számára. Bármely nagyobb kaszinóoldalon megtalálhatjuk a klasszikus kártyajátékokat, ahol számtalan ellenféllel összemérhetjük tudásunk a világ bármely pontjáról. Kiemelten fontos azonban, hogy először kicsiben kezdjünk, és ismerjük meg alaposan a játékot. Szintén nagyon hasznos lehet emellett, ha beszerzünk pár könyvet, amik a különféle játékstratégiákat taglalják. Ha tehát sikeres játékosok akarunk lenni, akkor először mind elméleti, mind pedig gyakorlati ismereteket kell szereznünk – nem pedig arra törekednünk, hogy azonnal hatalmas pénzeket keressünk.

 

Mire figyeljünk?


Az alacsony tétekkel való kezdeti játékok alatt számtalan dologra megéri odafigyelnünk. Érdemes megfigyelnünk a különféle stratégiákat a leosztások alatt gyakorlatban, ahogyan a saját hibáinkat is. Ez utóbbi kiemelten fontos. Muszáj objektíven látni magunkat a játékkal kapcsolatban. Nem mindenkinek van ugyanis kellő tehetsége a kártyázáshoz, ilyenkor pedig jobb nem erőltetni a dolgot. Persze nem szükséges azonnal kétségbe esnünk, hiszen a kezdők gyakran veszítenek. Azonban ha jó pár hét múlva sem lesz semmilyen javulás a játékunkban, akkor el kell ismerni: nincs tehetségünk hozzá. Ilyenkor érdemes inkább egy másik játékot megpróbálni, mintsem tovább erőltetni a dolgokat. Az is lehet, hogy talán egyetlen kártyajáték kapcsán sincsenek meg a készségeink a profivá váláshoz. Ezt figyelembe kell vennünk, akármennyire is nehéz. Hosszú távon sokkal több kárt okozhatunk magunknak, ha nem látjuk reálisan a helyzetünk. Ne hagyjuk tehát, hogy a nagy nyeremények keltette remények

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.