Jun 05

Átadták a BudaBright lakóparkot a III. kerületben

Befejezte Pünkösdfürdőn a 316 lakásos BudaBright lakópark építési munkálatait a beruházást lebonyolító Magyar Ingatlanberuházó Zrt. A BudaBright lakópark az ingatlanfejlesztő eddigi legnagyobb és egyben első zöldmezős projektje, amely kiváló infrastruktúrával, elhelyezkedéssel és A+ energetikai besorolású lakásokkal kínál jövőbeni lakói számára igényeiknek megfelelő otthonokat, lendületet adva ezzel a III. kerület és a teljes főváros lakóingatlan-piacának is.

2024 júniusában elkezdődik Budapest III. kerületében, a Magyar Ingatlanberuházó Zrt. (MIB) fejlesztésében megvalósult BudaBright lakópark lakásainak birtokbaadása. A 316 lakásos lakópark Pünkösdfürdőn, a Septimius Severus és az Ipartelep utcák által határolt területen kínál kiemelkedő minőségű, új építésű otthonokat jövőbeni tulajdonosai számára.A közel 33 500 négyzetméteren megvalósult fejlesztés épületeiben a kisebb, stúdiójellegű lakásoktól egészen a 100 négyzetméteres, 3 szobás lakásokig választhatják ki az igényeiknek leginkább megfelelőt a vásárlók. A lakópark lakásai korszerű, megújuló energiaforrást hasznosító hőszivattyús hűtési-fűtési rendszerrel és A+ energetikai besorolással rendelkeznek. A parkolószinten elektromos töltőállomások találhatók az elektromos gépjárművel rendelkező lakók mindennapjainak megkönnyítésére. A lakóépületek által határolt területen közösségi kertet is kialakítottak, amelyet a lakók bármikor, igény szerint használhatnak.

A lakóparkba költözők hétköznapjait a teljeskörűen kiépített infrastruktúra, a számos helyi oktatási és szociális intézmény és szolgáltatóegység, valamint a tömegközlekedéssel és gépjárművel egyaránt gyorsan megközelíthető belváros teszi kényelmessé. A Duna-part és a Római-part közelsége széles körű szórakozási, kikapcsolódási és sportolási lehetőségeket nyújt a lakóknak. A beruházás sikerét jelzi, hogy mára az elkészült lakások több mint 90 százalékát sikerült értékesíteni a beruházónak.A BudaBright a 2021-ben létrehozott Magyar Ingatlanberuházó (MIB) Zrt. első teljesen zöldmezős és egyben a legnagyobb lakóingatlan-projektje. A MIB a megalapításától kezdve a fenntartható épülethasznosítást és értékmegőrzést szem előtt tartva tervezte és bonyolította le korábbi fejlesztéseit. A társaság a munkatársai szaktudására és a régebbi ingatlanok funkcióváltását megvalósító fejlesztéseinek komplex tapasztalataira alapozva valósította meg első zöldmezős mintaprojektjét.

A vállalat elkötelezett amellett, hogy megfizethető árú, minőségi lakóingatlanokat fejlesszen, nagy hangsúlyt fektetve a vevői igényekre, a piaci trendekre, valamint a fenntarthatósági elvárásokra. A fenntarthatóság és energiahatékonyság kiemelt szempont a beruházások tervezési és kivitelezési folyamataiban, mely szempontokat a BudaBright esetében is igyekeztek maximálisan figyelembe venni. A MIB célja, hogy olyan otthonokat teremtsen, amelyek nemcsak esztétikai szempontból vonzóak és modernek, hanem kényelmesek, praktikusak és fenntarthatóak is a mindennapi életben.

„A BudaBright projekt a MIB Zrt. eddigi legnagyobb projektje. Elmondhatjuk, hogy e projekt révén Társaságunk már több mint 50 000 négyzetméter lakóparki ingatlan fejlesztését zárta le sikeresen, továbbá a munkatársaink jelenleg is gőzerővel dolgoznak nagyságrendileg 200.000 m2 fejlesztés előkészítésén. Társaságunk folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyekben valós értéket tudunk teremteni, így büszkék vagyunk arra, hogy a közeljövőben számos ilyen projektünk is fontos mérföldkőhöz érkezik” – fejtette ki a beruházás átadása kapcsán dr. Hüse István, a MIB Zrt. vezérigazgatója.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.