Jul 25

Az élelmiszeripar a hazai agrárgazdaság kiemelt ágazata – mondták a Magyar Bankholding képviselői Tusványoson

31.alkalommal rendezték meg a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábort az erdélyi Tusnádfürdőn. A július 19-től 24-ig tartó, közel egy hetes rendezvényen a Magyar Bankholding Csoport vezetői és szakértői több szakmai program keretében is megosztották meglátásaikat olyan témákban, mint például az agrár- és élelmiszeripari támogatások, illetve a Széchenyi Kártya Program helyzete.

Július 21-én, csütörtök délután tartottak pódiumbeszélgetést a Széll Kálmán sátorban, amelynek keretében a meghívott szakértők a Kárpát-medencében tapasztalható agrár- és élelmiszeripari támogatások 2023 utáni rendszeréről értekeztek. A beszélgetésen, amelyet Mezei Dávid, a Takarékbank agrár- és uniós kapcsolatok ügyvezető igazgatója moderált, Fazakas Miklós, a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete Maros megyei szervezetének elnöke, Cseh Tibor András, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) megbízott főtitkára, Patasi Ilona, a Szlovák Agrárkamara (AKS) elnöke, valamint Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára osztotta meg gondolatait. Nobilis Márton szerint az orosz-ukrán háború rávilágított az önellátás fontosságára, Magyarország élelmiszeripara ugyanakkor ebben a tekintetben jól abszolválta az elvárásokat.

Pénteken Szabó Levente, a Magyar Bankholding egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese és a Takarékbank elnök-vezérigazgatója Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselővel vett részt egy a Széchenyi Kártya Program aktuális helyzetéről és az új konstrukciók kialakításáról szóló szakmai beszélgetésen; a kettejük közötti diskurzust Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgató-helyettese moderálta.

Rendkívüli érdeklődést tapasztalunk ügyféloldalról a Széchenyi Kártya Program MAX hamarosan elérhető új termékei iránt, amelyeket a Magyar Bankholding tagbankjai is biztosítanak majd. Ahogy az eddigiekben, úgy a jövőben is aktívan kívánunk részt venni a gazdaságélénkítő csomagok és hitelprogramok kihelyezésében, ezzel hozzájárulva a hazai kkv-szektor versenyképességéhez” – nyilatkozta Szabó Levente, a Magyar Bankholding egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese és a Takarékbank elnök-vezérigazgatója.

 

 
Kiemelt kép forrása: 24.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.