May 06

BUDAPESTEN RAJTOL A GIRO D’ITALIA – ÍGY KÉSZÜL A KÖZVETÍTÉSRE A MAGYAR EUROSPORT

Idén májusban Budapestről indul a világ egyik legrangosabb kerékpár versenye, a Giro d’Italia, amelyet az Eurosport 1 élőben végig követ. A csatornán, az Eurosport.hu-n és az Eurosport Playeren folyamatos élő közvetítés, bővülő extra tartalmak és exkluzív interjúk várják majd a rajongókat a rajttól, a verseny utolsó hajrájáig!

Az év első Grand Tourjának 105., májusi 6-i rajtja beírja Budapestet a Giro d’Italia történelmébe. A versenyen ezúttal is a világ legjobb kerékpározói szállnak nyeregbe a legendás rózsaszín trikóért, viadalukat pedig három magyarországi szakasszal indítják majd. A Hősök teréről 12:20-kor induló és Visegrádon záruló első szakasz pénteken, a budapesti 14:00 órai egyéni időfutamok szombaton, a Kaposvárról 12:25-kor startoló és Balatonfüreden záruló harmadik magyarországi etap pedig vasárnap lesz majd látható.

A Giro d’Italia mezőnyében idén három magyar versenyző is rajthoz áll Fetter Erik, Peák Barna és Valter Attila személyében. Fetter és Peák első megmérettetése lesz az idei verseny, Valter azonban rutinosan, harmadjára vág majd neki a futamnak.

A magyar versenyzőkkel napi kapcsolatban állunk majd, így folyamatosan frissülő, naprakész információkkal szolgálunk az eredményeikről és az őket érintő hírekről az Eurosport weboldalán” – mondta Bodnár Gergő az Eurosport kerékpáros szakkommentátor-újságírója. Hozzátette: „A magyar indulók mellett természetesen a legnevesebb nemzetközi kerékpár-versenyzőkről is készülünk exkluzív tartalmakkal a nézőink számára, a Giro egész időtartama alatt.

A nyitószakasz közvetítésén az Eurosport 1 stúdióműsorának vendége lesz a tavalyi Giro induló Dina Márton is. Az élő közvetítés, stúdióműsor és az esti ismétlések mellett, írott helyszíni közvetítést, podcast adásokat és exkluzív videós tartalmakat is találhatnak majd a szurkolók az Eurosport.hu-n, az Eurosport Playeren és az appon is.

A verseny egésze alatt Bodnár Gergő és Pintér László kíséri majd végig a nézőket az eseményeken, de a magyarországi szakaszokon szerepet kap Rév Dániel, Lantos András, Szathmári Attila és Szabó Bence is, mint kommentátor” – emelte ki Szabó Gábor, az Eurosport Magyarország főszerkesztője. – „Kivételes alkalom, hogy versenyzőink hazai pályáról indulhatnak ezért is igyekszünk a nézőinknek minden kulcsfontosságú mozzanatot megmutatni a magyarországi indulásról és a verseny minden szakaszáról.”

A 2022-es Giro d’Italia május 6-án rajtol a Hősök teréről az élő közvetítés pedig 12:10-tól az Eurosport 1-en lesz látható.


A 2022-es Giro d’Italia főbb szakaszai:
1. szakasz (sík) – Május 6, péntek, Budapest - Visegrád, 195km
2. szakasz (ITT) – Május 7, szombat, Budapest - Budapest TISSOT ITT, 9.2km
4. szakasz (hegy) – Május 10, kedd, Avola - Etna-Nicolosi, 170km
7. szakasz (emelkedő) – Május 13, péntek, Diamante - Potenza, 196km
11. szakasz (sík) – Május 18, szerda, Santarcangelo di Romagna - Reggio Emilia, 203km
16. szakasz (hegy) – Május 24, kedd, Salò - Aprica, 202km
20. szakasz (hegy) – Május 28, szombat, Belluno - Marmolada, 167km
21. szakasz (ITT) – Május 29, vasárnap, Verona - Tissot ITT, 17.4km

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.