Nov 28

Diósgyőri Lappföld – A csokimikulások magyarországi otthonába látogatott el a Made In Gyetván Csabával

A csokifigurák szinte minden ünnep idején megjelennek az üzletek polcain, Mikulás alkalmával pedig szinte elengedhetetlen tartozékai a gyerekek ajándékainak. De hogyan is készülnek ezek az általunk annyira kedvelt csokimikulások? A Made In Gyetván Csabával november 27-én vasárnap, 19:00 órakor debütáló legújabb részében a nézők megtudhatják, milyen különleges technikákkal készítik az ünnepi szimbólummá vált figurákat és természetesen a csokikészítés kulisszatitkaiba is bepillantást nyerhetnek!A Made In Gyetván Csabával immáron évek óta látogat el hazánk és régiónk legizgalmasabb gyártási helyszíneire, az idei ünnepi szezon előtt pedig egy olyan üzembe nyerhetnek betekintést a nézők, ahol a szinte már kultikussá vált csokimikulások is készülnek. Az üreges csokifigurák gyártására egy diósgyőri üzemben kerül sor, többek között a kedves arcú csokimikulások is itt kerülnek le a szalagról évről-évre.

A műsor és házigazdája elkalauzolja a nézőket a diósgyőri üzem rejtett világába, ahol fény derül mind arra, ami szükséges a kisebb-nagyobb figurák elkészítéséhez. Kiderül, milyen gépet használnak a figurák elkészítéséhez és milyen technológia szükséges ahhoz, hogy a megfelelő falvastagságot kapják a csokimikulások, illetve a szezonálisan megjelenő egyéb figurák. Elárulják azt is, hogy hány tonna csokoládét használnak el alig pár nap alatt és azt is megtudhatják a műsor nézői, hogy a sokak által kedvelt After Eight csokoládéban felhasznált mentolt miért is kell elkülöníteni a többi összetevőtől.„Rengeteg izgalmas helyen jártunk már a Made Innel, azonban örömmel tölt el, hogy mégis tudok mindig újat tanulni és rácsodálkozhatok arra, hogy egy-egy folyamat mennyi készséget igényel. Például nem tudtam, hogy a csokifigurák csomagolása szinte teljes mértékben kézzel történik és elképesztően nagy kézügyességet igényel. Én is kipróbáltam magam a csomagolásban a forgatás alatt, de talán jobb, ha a profikra hagyom ezt a feladatot, hiszen nem voltam túl ügyes benne” – árulta el Gyetván Csaba, a műsor házigazdája.

A boltokban ránk mosolygó csokimikulások egy eddig nem látott oldalukat mutatják meg a tévénézők számára. November 27-én, 19:00 órakor a Discovery Channel képernyőin kiderül, hogy hogyan is lesz az egyszerű csokimasszából a gyermekek egyik kedvenc ajándéka Mikulás napjára.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.