Jun 01

Egyedi gépek exportálásával építi újra nemzetközi pozícióit a Ganz

Egyedi igényekre szabott gépek gyártásával építené vissza a márka nemzetközi piaci pozícióit Ganz Transzformátor-, Motor- és Generátorgyártó Kft. A korábban tapasztalható pénzügyi és termelési visszaesés kapcsán felmerülő financiális kockázat ugyanis mára megszűnt, ami újra megnyitja a lehetőségét a nemzetközi, elsődlegesen európai és közel-keleti terjeszkedésnek. A célzottan újraindított termelésnek köszönhetően a társaság visszaépítheti a patinás magyar brand elismertségét a nemzetközi piacokon.

Egyedi gépek gyártásával és exportjával kívánja újraépíteni nemzetközi megítélését a Ganz Transzformátor-, Motor- és Generátorgyártó Kft. forgógép üzletága. A gyártásnak ugyanis mintegy 90-95 százaléka nemzetközi piacra történik, azonban a tavaly felszámolás alá vont CG Electric Systems Hungary Kft. irányítása alatt az elmúlt években tapasztalható pénzügyi fegyelmi hiányosságok és a beszerzés akadozása némileg megingatta a partnerek és ügyfelek cégbe vetett bizalmát. A 2020-ban alapított magyar vállalat tavaly szeptemberben újraindította a termelést a tápiószelei gyárban, azóta pedig folyamatosan növeli a gyártás volumenét.

A társaság ügyfélkörét elsődlegesen azok a termelő vállalatok adják, amelyek számára a más gyártók által sorozatgyártásban elkészített gépek valamely speciális igénynél fogva nem alkalmasak a termelési munkára. Ezekre az egyedi igények szerint formált egyedi berendezésekre, valamint a rövid határidőkkel történő gyártásra és kiszállításra támaszkodva szeretné újraépíteni a korábbi tulajdonos alatt kissé erodálódott nemzetközi kapcsolatait a magyar nehézgépgyártó vállalat. A gyártás többnyire francia, német, angol, orosz és szaúd-arábiai piacokra történik, de természetesen új piacok felé is tervez nyitni a társaság.

„Eddig mintegy 35 385 forgógépet helyeztünk ki szerte a világban. A korábbi külföldi tulajdonos alatt bekövetkezett visszaesést követően szeretnénk visszaépíteni a korábbi pozícióinkat. A magyar mérnökök flexibilis gondolkodásának köszönhetően olyan egyedi igényekre szabott gépeket is tudunk gyártani, amely elkészítését más vállalatok nem vállalnák el. Lényegében tehát elmondható, hogy szinte mindig prototípust gyártunk, ebben rejlik a mi versenyképességünk kulcsa” – fogalmazott Féja Adrián, a Ganz Transzformátor-, Motor- és Generátorgyártó Kft. forgógép üzletágának vezetője.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.