Eco.hu
Jan 05

Ezt gondolják a hazai beauty bloggerek a szépségápolásról

Fontos számukra a szépségápolási cikkek összetétele, odafigyelnek arra, hogy olyan termékeket használjanak, amelyeket nem teszteltek állatokon, illetve nem feltétlenül a nagynevű márkáktól várják mindig a legtöbbet – nagy vonalakban így foglalható össze, hogy mit gondolnak a hazai beauty, lifestyle és vegán bloggerek a szépségápolásról. A CD által megkérdezett véleményformálók fontos szépségápolási tippeket is megosztottak a 25 bloggert érintő felmérés során.

shutterstock_232714459


A CD kozmetikai márka kíváncsi volt a magyarországi beauty, lifestyle és vegán bloggerek véleményére: nem csak a kozmetikai szerekkel kapcsolatos vásárlási szokásaikra, az általuk fontosnak tartott trendekre, hanem arra is, hogy milyen tanácsokat adnának a nőknek és férfiaknak egyaránt, ha szépségápolásra kerül a sor. Kiderült, hogy a természetesség és a megelőzés szerintük is elsőbbséget élvez.


Őket kérdeztük


A felmérés során 25 jelentős követőtáborral rendelkező, elismert hazai beauty, lifestlye és vegán bloggert kerestünk meg, hogy válaszoljanak a szépségápolási szokásaikkal és preferenciáikkal kapcsolatos kérdéseinkre. A felmérésben résztvevő bloggerek összesen több mint 43 ezer Facebook követővel rendelkeznek. Kérdőívünket kitöltötték többek között olyan blogok szerkesztői és főszerkesztői mint a Colorcam Magazine, a For Her, A felhők fölött örökké kék az ég, a Pillecukor, a Pretty and Nice, a Szépség negyven felett, a Beautycrumbs, a TudatosMetropolita, a Szépség csak neked és a Lolly Makeup & Beauty.Nőknek: „Ne az elkendőzésen, a kezelésen legyen a hangsúly”


Egy biztos, figyelembe kell venni az életkort és a bőrtípusunkat a termék kiválasztásakor: „Mindenképp vegyék figyelembe az életkorukat, és annak megfelelő és összetételű termékeket vásároljanak.” – Tanácsolja a Szépség negyven felett blog szerzője, Gelányi Anikó a hölgyeknek.

vegan_jelzesDe a természetesség is legalább ilyen fontos. Sokan hagsúlyozták az örök igazságot: a kevesebb néha több. Ez érvényes az összetevőkre is és a használt szerek mennyiségére egyaránt. Farkas Anna, a Colorcam Magazine főszerkesztő szavaival élve: "A kevesebb néha több! Hosszútávon a természetesség a legkifizetődőbb dolog, legyen szó egy termék összetevőiről vagy akár egy sminkről."


Valamint az is kiderült, hogy sok nő esik még mindig abba a hibába, hogy az ápolószerek helyett inkább a sminktermékekre költenek. „Még mindig azt veszem észre, hogy a nők többsége sokkal több pénzt áldoz a bőrhibái elfedésére (sminktermékekre), mint azok kezelésére (krémekre, olajokra), pedig ez pont fordítva lenne az ésszerű…” – írta a Pretty and Nice blog szerzője, Kosik Dominika.

Férfiaknak: „Merjenek foglalkozni magukkal”

A megkérdezettek egybehangzó véleménye szerint a férfiaknak is szükségük van szépségápolásra. Többen azt sugallták, hogy az erősebbik nem is próbáljon ki új dolgokat, de figyeljenek arra, hogy nem attól lesz nekik való egy termék, mert rá van írva, hogy az férfiaknak van szánva. Ugyanúgy végig kell nézniük az összetevők listáját a választás előtt, mint mindenkinek. "Ma már egyáltalán nem ciki dolog különböző szépségápolási szereket, például arcápoló termékeket használnia a férfiaknak sem, foglalkozzanak nyugodt szívvel a bőrükkel, egyszer még hálásak lesznek érte!" – írta válaszában a Colorcam Magazine főszerkesztője.

Hasonló a Szépség negyven felett blog álláspontja is a témában: „Minél többen használjanak ápoló termékeket, mert ha hiszik, ha nem, Nekik is szükségük van rá és az Ő bőrük is meg fogja hálálni.”
A Pretty and Nice blog szerint a férfiaknak is érdemes a vegán, vitatott összetevőktől mentes termékeket választania: „Ne vegyenek meg bármit, amire rá van írva, hogy férfiaknak, böngésszék gyakrabban az összetevő listát, vagy ha ezt nem szeretnék, keressék a vegán logós termékeket.

cd_allatkiserletek_ellen


Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.