Jul 15

Harmadik helyezést ért el az Euroleasing és az MKB Bank által támogatott Prospex-Delta Team a Kékszalagon

Harmadik helyezést ért el a Kékszalag versenyen az Euroleasing és az MKB Bank által támogatott Prospex-Delta Team. Kaiser Kristóf csapata új hajóval és sokezer órányi befektetett munkával készült az idei versenyre. Az Euroleasing nem csak a csapat elkötelezett támogatója, de a hazai vízisport közösség aktív pénzügyi partnere is.

Izgalmas versenyben harmadik helyet ért el a Kékszalagon a Prospex-Delta Team. A hazai vitorlás közösségben jól ismert csapatot dr. Kaiser Kristóf vezeti, tagjai pedig Rauschenberger Miklós, Munka Márton, Szigeti Stacey, Dávid Dani, Sellei Bence és dr. Weidinger György.

A Kékszalag Európa leghosszabb, egyben legpatinásabb tókerülő vitorlásversenye, amelyet 1934-ben rendeztek meg először. A légvonalban 155 kilométeres táv kiinduló- és végpontja egyaránt Balatonfüred, teljesítésére a hajósoknak 48 óra áll rendelkezésükre. Egy balatoni vitorlázó számára a Kékszalag több szempontból is kihívás: a legtöbb indulót a második nap is a vízen találja, ami komoly fizikai és pszichológiai megterhelés, ráadásul az éjszakai vitorlázás speciális képességeket igényel. Emellett egy Balaton méretű tavon negyvennyolc óra alatt igen különböző időjárási és szélviszonyok fordulhatnak elő: vihar, szélcsend, eső és szúnyogfelhők nehezíthetik a versenyt.

Az elért eredményhez hozzájárult, hogy a Prospex-Delta Team az idei szezonra új hajóval készült: az AC45f típusjelű tengeri katamaránt a versenyt megelőző mintegy 8 hónap során házon belül fejlesztették tovább és optimalizálták tavi hajózási viszonyokra. A munka során a hazai mérnökök a teljes rudazatot áttervezték, így valóban egy olyan csúcs hajó született, amely otthonosan mozog a Balatonon, és akár gyengébb szélviszonyok között is kiemelkedő sebességre képes.  A 13,4 méter hosszú katamarán mintegy 1,5 tonnát nyom, árbocmagassága 24 méter, legénysége 7 fő, és akár 74 kilométer per órás sebesség elérésére képes. A hajó fejlesztésével a csapat célja, hogy ellenfeleihez képest technikai szempontból évekre vezető pozícióba kerüljön. Az eredményes versenyzés mellett a csapat további célkitűzése a vitorlás sport és a Balaton, valamint a külföldi versenyeken Magyarország népszerűsítése.

„Az Euroleasingnél büszkék vagyunk arra, hogy a Prospex-Delta Team partnereként mi is hozzájárulhattunk a csapat sikeréhez. Kaiser Kristóf csapatánál keresve sem találhattunk volna jobb partnert, hiszen egy olyan társaságról van szó, akik a legújabb, innovatív technológiákat használva mindig több lépéssel előre tekintenek – ez tökéletesen egybevág az Euroleasing filozófiájával. Fontos, hogy a csapat támogatása mellett vállalatunk aktívan együtt dolgozik a hazai sport- és hobbihajós szcénával, hiszen a hajósok kedvelt lízingszolgáltatójaként több éve kínálunk olyan pénzügyi konstrukciót, amely megoldást nyújt vitorlás, elektromos és motoros vízijárművek beszerzéséhez” – mondta Vály Judit, a vállalat vezérigazgatója.

„Az MKB Bank elkötelezett a hazai sport támogatása mellett, legyen szó tömegsportokról vagy akár a vitorlás sportról. A Prospex-Delta Team értékeivel teljes mértékben azonosul a bankcsoport: kemény munka, versenyszellem, innováció” – mondta Szabó Levente, a Magyar Bankholding egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese. „Gratulálunk a Prospex-Delta Team kiemelkedő eredményéhez, és további hasonló sikereket kívánunk a jövőben!”

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.