Eco.hu
Jul 27

Hogyan Forradalmasítja a Blockchain a Szerencsejáték-ipart

A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás egyre népszerűbb az online szerencsejáték-iparban. A Mordor Intelligence iparági jelentése szerint a globális online szerencsejáték-piac 2019-2024-ben várhatóan eléri majd a 8,77%-os összesített éves növekedést.

A blockchain technológia bevezetésével mindez még csak a kezdet. A kriptovalutás szerencsejáték és eyéb online szerencsejáték-technológiák lesznek majd az új norma. De mi is valójában a blockchain, és milyen hatással lesz az online szerencsejáték-iparra?

https://image.freepik.com/free-photo/technology-blockchain-abstract-background_99433-525.jpg

Mi a Blockchain?


Valószínűleg azt már Ön is tudja, mit jelent a blokklánc. Ezt a szót azonban előszeretettel húzzák elő bárhol és bármikor, amikor kriptovalutáról vagy banki technológiáról esik szó.

Egyszerűen fogalmazva: a blokk digitális információ. A lánc akkor alakul ki, amikor ezt az információt összefűzik és nyilvános adatbázisban tárolják, egyedi láncot képezve. A neve vagy személyes adatainak használata helyett egyedi digitális aláírást használ, például egy online felhasználónevet.

Élvonalbeli Online Szerencsejáték-technológia


Mit jelent ez az online kaszinók és a sportfogadási weboldalak számára? Az ügyfelek visszajelzései után kutatva hamar rájöhetünk, hogy az összes, online casino magyaroknak néhány dologban közös: mind esetén kulcsfontosságú, hogy mennyire hatékony a szolgáltatás, vagy hogy mennyi fejtörést okoz regisztrálni vagy épp a nyereményeket lehívni.

Aggodalomra adhat okot a biztonság és a játék tisztességes volta is, számos egyéb igény mellett, amelyeket figyelembe kell venni, ha az online szerencsejáték-ipart vesszük górcső alá. A fenti aggodalmak a legfőbb okai a blockchain technológia bevezetésének, melyhez megjelenése óta egyre több iparági résztvevő csatlakozik.

A Blockchain Szerencsejáték Előnyei az Online Szerencsejáték-iparban


Az elmúlt két évtizedben a technológia sokkal nagyobbat fejlődött, mint az emberiség történetében valaha. Természetes, hogy ez az online kaszinókat és sportfogadási weboldalakat is átalakítja - állítja Peter Deli. Az alábbiakban azt nézzük meg, miként oldhatja meg a blockchain technológia az online szerencsejáték-ipar számos általános kérdését.

Átláthatóság és Tisztességes Játék


A játékosok leginkább a játék tisztességes volta és az odds-ok kiszámításának módja miatt szoktak aggódni. Gyakran a kifizetések, a nyerési gyakoriság, ill. egyéb lényeges információk a játékosok előtt rejtve maradnak. Ez fokozhatja a nagyfokú bizalmatlanságot a rendszer iránt.

A Blockchain technológia megoldja ezt a problémát, mivel decentralizált információforrás. Ez egy kihelyezett rendszer, amely nem manipulálható, és bárki számára elérhető. A tisztességes odds-ok tisztességes eredményeket fognak szülni, ami még a leginkább vonakodó játékosokat is magához vonzza.

Névtelenség


A hagyományos kaszinók megkövetelik az ügyfeleiktől személyes adataik megadását, ha regisztrálni akarnak. Még ha expresszív módszerekkel meg is kerülik a folyamatot, az azonosítás valamilyen formája elkerülhetetlen. A blockchain szerencsejátékkal a felhasználók anonimitásukat megőrizve élvezhetik a játékot.

Versenyképes Odds-ok és Alacsonyabb Haszon a Háznak


Ha ismeri a klasszikus kaszinókat, akkor tudja, hogy a nyerteseknek nyereményeik egy részét át kell adniuk a tulajdonosnak. A blockchain technológiával a játékosoknak akár a teljes összeg a számlájukra kerülhet kriptovalutában.

A blockchain másik előnye az, hogy nem korlátozódik egy bizonyos valutára vagy pénz-szabályozás alá. Ez lehetőséget ad a játékosoknak, hogy a ház hasznán kívül egyéb többletköltségeik legyenek. Ez arra is sarkallja a platformokat, hogy versenyképesebbek legyenek a sportfogadási odds-aikkal.

https://image.freepik.com/free-photo/finance-money-transaction-technology-concept_31965-6481.jpg

Megnövelt Elérhetőség


Az online szerencsejáték-ipar büszke arra, hogy játékaival a kaszinók élményét otthonunk kényelmébe vigye. Van azonban néhány akadály, amellyel a játékosok online játék közben szembesülnek. Mivel a játékosokat nem kötik már fizikai helyszínek, a közönség kibővül, továbbá a kifizetések megigényelhetők a legközelebbi kaszinó meglátogatása nélkül is.

Gyorsabb Regisztráció és Tranzakciók


A blokklánc egy egyszerű, mégis biztonságos módja annak, hogy valami automatizáltan A pontból B-be kerüljön. Gyakran egy fiók megnyitásához sok lépés szükséges, ami elriasztja a játékosokat a regisztrációtól. A blockchain használatával ez nem így van, s percek alatt hívhat le pénzt, nem kell 1-5 munkanapot várni.

Konklúzió


A blockchain technológia kétségkívül átalakítja az online szerencsejáték-ipart. Most, hogy az adatvédelem és biztonság foka magasabb mint valaha, a játékosok izgatottan várják, hogy kedvenc online kaszinóik mivel rukkolnak elő legközelebb.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.