Eco.hu
Jan 27

Így éld túl tavaszig – testápolási tippek a hideg időre

Azt gondolnánk, hogy karácsony után egyenes út vezet a tavaszig, de sajnos a hideg, bőrünket próbára tevő idő velünk marad még egy darabig. A mostani mínuszok nem csak közérzetünkre, de bőrükre is hatással vannak. Ilyenkor legszívesebben mindenki egy kád forró vízben lazítana, de ezen kívül is vannak megoldások arra, hogy mind testileg, mind lelkileg felmelegedjünk.
„A téli hideg és száraz levegő vízhiányossá, érzékennyé változtatja bőrünket, ezért nem csoda, hogy ilyenkor főleg ekcémás tünetekkel jelentkeznek a páciensek. Érdemes párásítani otthon éjszaka, ellensúlyozva a lakás száraz levegőjét illetve fontos ilyenkor is a megfelelő folyadékpótlás.” Ezekkel a problémákkal Dr. Kaszab Csilla bőrgyógyász, orvosi szaktanácsadó is nap mint nap találkozik munkája során ebben az időszakban. Megfelelő folyadékpótlás mellett a langyos vizes, gyors zuhanyzást, az éjszakai párásítást, az A, E, D, B vitaminok és a cink pótlását, valamint a bőr reggeli és esti hidratálását tartja nagyon fontosnak a doktornő.

Sven Munke, a Lornamead szépségápolási szakértője szerint arra is érdemes figyelni, hogy ne csak akkor foglalkozzunk ezekkel a problémákkal, ha már rosszul érezzük magunkat a bőrünkben. A pH- bőr semleges CD dezodorok és tusfürdők folyamatosan biztosítják a komfortérzetünket, így ezek használatával nem fog felkészületlenül éri minket a fagy és a hideg.

Míg Gazdóf Réka, pszichológus, szexuálterapeuta és művészetterapeuta szerint télen gyakran érezhetjük azt, hogy fogva tart minket a saját lakásunk. Szerencsére arra is van megoldás, hogy kevésbé érezzük ilyenkor bezártnak magunkat.

A CD kozmetikai márka szakemberének véleményére építve, magyarországi szakértők bevonásával, összegyűjtöttünk pár olyan szépségápolási tippet, amikkel sokáig meg tudjuk őrizni a bőrünk és lelkünk egészségét a hátralévő téli időszakban is.
1. A forró víz most nem a barátod: A víz eleve szárítja a bőrünket, a meleg vagy forró vizes fürdés pedig még inkább. A téli időszakokban ezért érdemes csak langyosra állítani a csapot. Hidd el, bőröd hálás lesz érte!

2. Reggel és este is foglalkozz a bőröddel: Sokan csak este, vagy amikor idejük engedi, akkor használnak testápolókat. Télen azonban érdemes rutinná alakítani a hidratálást és az esti rendszeres használat mellett reggel is időt szakítani rá. Ráadásul csak plusz öt percbe kerül, hogy hidratáltan indítsd a napod.

3. Ne feledd a kesztyűt: Apróságnak tűnhet, de a téli öltözéked fontos része a sapka és a sál mellett a kesztyű is, ezért még véletlenül se hagyd otthon. Ha a kezeid folyamatosan szabadon vannak a fagyos időben, hamar kiszáradnak és érzékenyé válnak. De a kesztyű mellett továbbra is kiemelten kell kezelni a kézfej bőrét, használj zsírosabb krémeket.

4. Extra kényeztetés: Olyan tusfürdőt válassz, amely védi és nem szárítja a bőrödet. A CD vízililiomos tusfürdője nem csak, hogy mentes a vitatott összetevőktől, de tápláló hatása mellett képes megőrizni a bőr feszességét is. Semleges illatának köszönhetően bátran párosíthatod bármilyen, akár házi készítésű testápolóval vagy pakolással is, mondjuk egy egyszerű, méhviaszos, kókuszos, shea vajas pakolással. Ha szeretnéd az extrém száraz bőrödet ilyen formában kényeztetni csak keverj össze egy-egy kanálnyit az említett összetevőkből és élvezd a pakolás tápláló hatását.

5. Figyelj jobban, ha érzékeny a bőröd: A shea vajas termékek remekül táplálnak, ám ha valakinek problémás a bőre, például ekcémára hajlamos, akkor jobb, ha tartósítószer- és illatmentes termékeket használ. A CD termékek bármelyike alkalmas lehet a mindennapokban is az esetleges allergiás tünetek elkerülésére.

6. A belső egyensúly kisugárzik: a megkérdezett pszichológus szakértő szerint a téli szürkeség az érzelmeinkre is hatással lehet, ezért figyelni kell arra, hogy töltődjünk: „Erre alkalmas lehet bármilyen kreatív tevékenység, vagy a szeretteinkkel együtt töltött minőségi idő. Próbáljunk meg napindítónak minden reggel pár percet meditálni egy kellemes zene társaságában, vagy vizualizáljuk a napunkat, s képzeljük el, hogy minden ránk váró feladatot sikeresen és könnyedén megoldunk. Lássuk magunkat kívülről, ahogyan mosolygósak és energikusak maradunk egész nap. Pár percet vesz csak igénybe, viszont az egész napunkat bearanyozhatja, ami a kinti napfény hiányában most szükséges is.”

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.