Jan 11

Ilyen állást válassz, ha biztos munkahelyet szeretnél!

Nem változott túl sokat a munkaerőpiac helyzete idén sem, ha a tavalyi évvel hasonlítjuk össze. Mind a fizikai, mind a szellemi munkák terén hasonló maradt a felállás, 2022-ben is bőven akadnak olyan állások, amelyek a biztos munkahely ígéretével csábítják a jelentkezőket. A munkaerőhiány miatt ezek esetében minden korábbinál jobban megbecsülik a kollégákat.


Kékgalléros hiányszakmák


A tavalyi év elvitathatatlanul az átképzésektől, pályaelhagyóktól és az új szakmát kitanulóktól volt hangos. A koronavírus okozta sokkból a legtöbb terület csak nagyon nehezen, vagy épp sehogy nem tért még magához. Többek között ez a helyzet jellemezte és jellemzi mind a mai napig a vendéglátást, valamint az egészségügyet is. Az egyik esetén a bizonytalanság és az évközben vissza-visszatérő korlátozások, a másik esetén a stressz voltak a váltás fő mozgatórugói. Természetesen ezeknél is beszélhetünk munkaerőhiányról, azonban a bizonytalanságok miatt mégsem mondhatjuk, hogy biztos állásnak számítanak.

Ezek helyett inkább említsük meg azokat, ahol nagy valószínűséggel több éven keresztül kitart a lendület, és a munkaerőhiány miatt biztos állásnak számítanak. Természetesen idén is az elsők között találhatók azok a szakmák és pozíciók, amelyek az építőiparhoz köthetők közvetlenül, vagy amelyek közvetve ugyan, de ezt a területet szolgálják ki. Elég csak egy pillantást vetni az ilyen jellegű hirdetésekre a „Budapest állás” kulcsszó mentén ahhoz, hogy egyértelművé váljon, gipszkartonozókból és gépkezelőkből továbbra is komoly hiány van a piacon.

A fentiekhez szorosan kapcsolódik a többi, az építőipart kiszolgáló terület, többek között a fakitermelés, de akár az autóbuszvezetés is. Hiszen, mint azt a közelmúltban széles körben megtapasztalt nyersanyaghiány is bebizonyította, az ipar ezen területének felvevőképessége jelen pillanatban igen magas. Ehhez pedig nem csupán a nyersanyag-kitermelés, vagy a gyártás kapcsolódik, hanem az is, hogy a munkavállalókat sokszor nagyobb távolságról kell elfuvarozni a munkavégzés helyszínére is.

Fehérgalléros hiány az átalakulás miatt


A fehérgalléros, tehát a „szellemi” munkaerőpiac átalakulását elsősorban a távmunka lehetőségei, illetve a már korábban is tapasztalt informatikushiány tovább bonyolították. Mivel a nemzetközi jelenléttel rendelkező cégek többsége számára nyilvánvaló lett, hogy nem, vagy csak kis mértékben van szükség az emberek teljes időben, irodából való munkájának, ezen a területen is számtalan új lehetőség nyílt meg.

Egyrészt a már fennálló informatikushiány tovább erősödött, másrészt több olyan pozíció is megnyílt, amelyek korábban egy adott helyhez, az irodához, vagy a cég székhelyéhez voltak kötve. Nagy előnybe kerültek ezen a területen a vidéki munkavállalók, akik a korábbi merev szabályok miatt kevésbé tudtak távolabbi cégeknél dolgozni. Mostanra a helyzet megváltozott, hiszen a heti pár napos irodába való utat jóval nagyobb távolságra dolgozók is hajlandók megtenni. Mi több, sok cég esetében a teljes home office lehetősége is megjelent a palettán.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.