Eco.hu
Mar 03

Ingyenes gyermekmegőrző nyílt az Uzsoki Utcai Kórházban

Gyermekmegőrző nyílt a budapesti Uzsoki Utcai Kórházban, ahol a vizsgálatra vagy látogatóba érkező szülők, illetve az intézmény munkatársai biztonságban tudhatják gyermekeiket. A gyermekmegőrző létrehozása része annak a folyamatnak, hogy az Uzsoki családbarát kórház legyen.
2016. február 29-én délelőtt 11 órakor, dr. Ficzere Andrea, az Uzsoki Utcai Kórház Főigazgatója, ünnepélyes megnyitóval átadta a gyermekek számára létrehozott Gyermekmegőrzőt. A Főigazgatónő a megnyitón elmondta “Tudjuk, hogy milyen nagy gondot okoz a szülőknek, hogy biztonságban tudják a gyerekeiket, amíg ők vizsgálatra vagy látogatóba érkeznek. Pár százezer forintot fordítottunk a Gyermekmegőrzőre, a bútorokat és a játékokat pedig támogatóktól, illetve az itt dolgozóktól adományként kaptuk.”

uzsoku

A Gyermekmegőrző gondozónője, Vizi Dominika elmondta, hogy a kórház minden hétköznap 7:30-15.30-ig várja a látogatók és dolgozók gyermekeit egyaránt, 3-10 éves korig. A gyermekmegőrzőben kreatív kézügyesség-fejlesztő játékokkal, színezőkkel, társasjátékokkal, illetve igény szerint meseolvasással segítik a minőségi időtöltést, amíg a szülők a kórházban fekvő rokonaikat látogatják, vagy épp vizsgálatokra várnak.

Az Uzsoki Utcai Kórház korábbi célkitűzései között szerepelt, hogy családbarát kórház legyen. A Család-, Ifjúság és Népességpolitikai intézet pályázatán 2015-ben elnyerte a családbarát munkahelynek járó támogatást, amelynek segítségével számtalan olyan lehetőséget biztosított a családos munkatársak számára, melyek fővárosi viszonylatban is egyedülállóak. 2013-ban, a Zugló Önkormányzata és a kórház vezetőségének segítségével indult egy úttörőnek mondható kezdeményezés, melynek eredményeként nyári napközis tábor biztosította a kórházi dolgozók gyermekei számára egy- illetve kéthetes a szünidei kikapcsolódást, ezzel is megkönnyítve a dolgozók életét.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.