Eco.hu
Oct 20

Jelentős változás a TV2 Akadémián: immár akkreditált képzésként várják a tévés szakma iránt érdeklődőket

Fontos változás történt a TV2 Akadémia működésében, ugyanis az eddig is sokak által választott, kifejezetten televíziós szakterületre fókuszáló képzés államilag elismert felnőttképzésé vált. 

Idén ősszel már megváltozott tanulmányi programmal kezdte meg a tanévet a TV2 Akadémia, miután a Pest Megyei Kormányhivatal határozatban erősítette meg a TV2 Média Csoport Zrt. által nyújtott képzés hivatalos, akkreditált felnőttképzési intézményi keretben folyó működését.A TV2 Akadémia 2009-ben indította el első képzését, ahol a diákok első kézből, a TV2-csoport munkatársaitól és külsős óraadó tanártól tanulhatták meg a szerkesztői és riporteri munka titkait. Az akadémia legfőbb célja olyan televíziós szakemberek képzése, akik az iskola elvégzése után bármilyen televíziós munkára vagy produkció levezénylésére alkalmasak lesznek. Mindezek mellett kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a hallgatók hasznos elméleti tudást és gyakorlatot szerezzenek a műsorkészítés minden területén. Az indulás óta közel ezer hallgató végezte el a sokoldalú képzést, az itt végzett diákok közül sokan a TV2-nél, vagy más médiumoknál kaptak munkát.

Az elméleti képzés mellett a TV2 Akadémia erősségét a gyakorlatorientáltság jelenti. Az elméleti alapozás után a képzésben résztvevők számára folyamatos gyakorlati lehetőséget biztosítanak a TV2 különböző szerkesztőségeiben, vagy akár a TV2 számára készülő, külső gyártású produkciókban.

2020 szeptemberétől műsorvezető és szerkesztő-riporter, valamint sportriporter képzések közül választhatnak a hallgatók. A műsorvezető és szerkesztő-riporter képzés során a résztvevők olyan ismeretekre tesznek szert, amellyel akár a kamera mindkét oldalán – a szerkesztőségben, valamint a stúdióban – is megállják a helyüket. Az órákon műsorvezetők és főszerkesztők, riporterek, valamint a legsikeresebb TV2-n futó műsorok producerei adják át elméleti tudásokat és tapasztalatikat a következő generációnak.

Neves tévés szakemberek tanítják a TV2 Akadémia diákjait

A TV2 Akadémia tanárai között olyan gyakorló médiaszakemberek vannak, mint Kadlecsek Krisztián műsorvezető, Somogyi Dóra riporter, Váczi Gergő műsorvezető, Kolozsi Ildikó médiaszakember és Sipőcz József sportújságíró, valamint számos médiaszakember.

Hisszük, hogy a televízió képernyőjén olyan szakemberek képesek hitelesen szerepelni, akik maguk is tisztában vannak a televíziós produktumok készítésének fázisaival. Éppen ezért elengedhetetlenül szükséges, hogy a műsorvezető és szerkesztő-riporter, illetve a sportriporter képzés végére hallgatóink megfelelő szinten elsajátítsák, valamint a kurzus végén sikeres vizsgát tegyenek műsorvezetői, illetve alapvető szerkesztő-riporteri ismeretekből egyaránt” – nyilatkozta Kóber Ágnes, a TV2 Akadémia vezetője.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.