Aug 02

Megújult menedzsmenttel folytatja üzleti stratégiája megvalósítását az Appeninn Holding Nyrt.

Új vezérigazgatót választott az Appeninn Holding Nyrt. igazgatótanácsa Szűcs Györgyi személyében, aki mindeddig a társaság pénzügyi és operatív igazgatói tisztségét látta el. Az új vezető elsődleges feladata az Appeninn Holding Nyrt. 2022 februárjában elfogadott módosított üzleti stratégiájának megvalósítása, a core business ingatlanportfólió fejlesztésének támogatása, a kereskedelmi és irodaportfolió CEE és SEE régióban való bővítése, és természetesen az üzleti eredményesség javítása lesz.

Az Appeninn Nyrt. 2022. augusztus 1-én közzétette a BÉT honlapján rendkívüli tájékoztatását arról, hogy dr. Bihari Tamás lemond a vezérigazgatói posztjáról. A szakember 2020 szeptembere óta töltötte be a tisztséget és segítette a társaságot abban, hogy az egyik legmeghatározóbb magyar ingatlanbefektető vállalattá válhasson.

A társaság igazgatótanácsa úgy döntött továbbá, hogy 2022. augusztus 1. napi hatállyal a 2022 óta a társaság pénzügyi és operatív igazgatójaként dolgozó Szűcs Györgyit választja meg a tisztség betöltésére. Szűcs Györgyi 1992-ben kezdte a pályáját, a mai UniCredit Bank (akkor: Creditanstalt Rt.) elemzőjeként. Vezetői pályája szintén az UniCredit Banknál indult el, ahol a kockázatkezelési területek vezetői pozícióit követően, a szerződésírás, credit-control, valamint a restrukturálás és work-out szakterületekért felelős menedzsmentteam-tagként látta el feladatait. 2013-tól az MKB Bank Zrt.-nél vezette a restrukturálás és workout, ingatlanértékelési, később az ingatlanprojekt-finanszírozási területeket is. Az Indotek Groupban 2016-tól vezető tanácsadói posztot töltött be, illetve egyes egyedi kiemelt projektek vezetése tartozott a felelősségi körébe.

Vezérigazgatóvá választása előtt az Appeninn Nyrt. igazgatótanácsa 2022 áprilisában igazgatótanácsi tagnak, majd a társaság 2022. május 6-án közzétett rendkívüli tájékoztatása szerint a társaság kizárólagos tulajdonában álló, a core üzleti portfólió működtetését végző leányvállalatainak önálló képviseleti joggal rendelkező vezető tisztségviselőjének választotta meg.

„Elsődleges feladataim közé tartozik a társaság idén februárban elfogadott módosított üzleti stratégiájában meghatározott célok elérése, valamint egy transzparens, költséghatékony holdingstruktúra kialakítása. Mindennek részeként az elkövetkező időszakban a core business ingatlanportfóliónk fejlesztése, és újabb magyarországi és regionális akvizíciók lesznek fókuszban, az üzleti eredményesség javítása és a részvényesi értékteremtés további erősítése mellett” – fejtette ki Szűcs Györgyi, a Appeninn Holding Nyrt. vezérigazgatója.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.