Jul 26

Mire használható napjainkban a kriptovaluta?

A kriptovaluta világa a technológiai fejlődés következtében alakult ki, és ma már számos helyen fizethetünk ilyen módon. A legtöbb online weboldal napjainkban már elfogad kriptovalutát, akár vásárolni szeretnénk, akár a kaszinók világa érdekel. Ha szerencsejátékhoz szeretnéd felhasználni a kriptovalutát, akkor érdemes lehet Odds kalkulátor segítségét igénybe venned, ugyanis ezzel könnyen ki tudod számolni, hogy mennyi lesz a várható nyereményed. A cikk további részében körbejárjuk a kriptovaluta világát.

 

A kriptovaluta működése


A kriptovaluta alatt valójában digitális valutát értünk, bár a pontos fogalma nem teljesen tisztázott. A legismertebb kriptovaluta a Bitcoin, amiről valószínűleg már mindenki hallott. Mivel az emberek fizetnek érte, megvásárolják a valutát, egyre nagyobb értékkel rendelkezik. A kriptovalutát a megvásárlást követően árura, szolgáltatásra lehet váltani, de akár átváltható kormányok által kibocsátott pénznemre is.

Ha a kriptovalutáról beszélünk, gyakran hallani a blockchain kifejezést. A blockchain egy olyan adatbázis, ahol nyomonkövethetők a különböző tranzakciók. A jelenlegi kriptok blockchainen alapulnak.

 

A kriptovaluta és a biztonság


Mielőtt valaki belevetné magát a kriptovaluták világába, mindig felmerül az első kérdések között, hogy mennyire biztonságos ez a valuta, megéri-e vásárolni, illetve az a kérdés is természetesen, hogy mire jó. A válaszban viszont sokan nem értenek egyet. Mivel például a Bitcoin nem egy bizonyos ország valutájához kötött, nagyobb kockázat rejlik benne, mintha például dollárban tartanánk ugyanazt az összeget, ennek ellenére mégis azt mutatja a népszerűsége, hogy lassan de biztosan, egyre nagyobb az értéke.

 

A kriptovaluta vásárlása


Mi lehet az oka annak, hogy valaki kriptovalutát akar vásárolni? Manapság egyre népszerűbbek ezek a valuták, egyre többen szánják rá magukat arra, hogy kriptot szerezzenek. A fő érv a kripto mellett az, hogy alacsonyak a tranzakciós költségek. Mivel nő a népszerűsége ezeknek a virtuális valutáknak, így egyre több helyen kezdik elfogadni, mint fizetőeszköz. Sokan befektetési lehetőséget látnak a kriptopénzben. Az ilyen befektetés során kriptot vásárolsz, majd később eladod akkor, amikor magasabb lesz az ára.

Ha szeretnél kriptovalutát vásárolni, akkor azt az online tőzsdén tudod megtenni. Sok lehetőség van arra, hogy kriptora tegyél szert. Vásárolhatsz akár bankkártyával, akár hitelkártyával, de egy ideje már a PayPal is mozog a kriptok világában.

Érdemes megvizsgálni a különböző platformok előnyeit, hátrányait és az alapján eldönteni, hogy milyen formában szeretnél kriptot vásárolni. A kriptot digitális pénztárcán tudod tárolni, amiből számtalan létezik. Ebből kifolyólag érdemes attól függően pénztárcát választanod, hogy mi a célod a valutával, mire szeretnéd felhasználni. Ha még most ismerkedsz ezzel a világgal, könnyen meglepődhetsz azon, hogy mennyi digitális pénztárca létezik.

Van jövője a kriptovalutának?


A kriptovaluta egy kedvező alternatíva lehet a jövőben. Bár a kormányok és a bankok fenyegetőnek érzik a kriptovaluták jelenlétét, és számtalan kormány próbált már meg szankciókat alkalmazni. Mindezek ellenére a kriptovaluta használatának rengeteg előnye van, így biztosak lehetünk benne, hogy hosszú jövő áll még előtte.

Érdemes viszont megjegyezni, hogy vásárlás előtt jó, ha átolvasod a törvényeket, amelyek Magyarországon elérhetőek, mert olyan fontos infókat tudhatsz meg így, amik lényegesek az adózással kapcsolatban.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.