Eco.hu
Oct 21

Nagy összegű adománnyal segíti a gyermekek gyógyulását az Indotek Group

Jelentős beruházás veszi kezdetét az arcrendellenességgel született gyermekek kezelésének megsegítése érdekében. Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika nemrég alapította a Bókay Arcrekonstrukciós Centrumot, amelynek helyiségeit most nagyszabású felújítási munkálatokkal teszik modernebbé és szakszerűbbé, hogy a beteg gyermekek a legjobb körülmények között gyógyulhassanak.A közel 50 milliós projektet tízmillió forintos adománnyal segíti az Indotek Group is. A tervek szerint ez év végéig megvalósuló Bókay Arcrekonstrukciós Centrum projekt során az épületrész infrastrukturális modernizálása mellett a kapcsolódó műtő felújítása is a Klinika tervei között szerepel.

Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika tíz éve végzi az arcfejlődési rendellenességekkel és arcdeformitásokkal született gyermekek sebészeti kezelését, amellyel az orvosok esztétikailag is javítanak a fiatal betegek életminőségén. Az egészségügyi központ már gyakran a születés előtt képes diagnosztizálni a páciensek betegségeit, ráadásul a meghatározott kezelési sémák több műtétet és éveken át tartó kezelést is jelenthetnek, ezért a klinika csecsemőkortól gyakorlatilag fiatal felnőtt korukig ellátja a kezelésre szoruló betegeket. 2019-ben a központ mintegy 120 új, elsődleges műtétet végzett, és az évek folyamán a kezelt páciensek száma folyamatosan nőtt, amelynek köszönhetően egy új intézmény létrehozására nyílt lehetőség.

Az Indotek Group évek óta részt vesz társadalmi felelősségvállalási projektben, melyek keretében több családokat és fiatalokat támogató programot karolt fel. A társaság a hátrányos helyzetű gyermekek oktatása mellett egészségügyi kezdeményezéseket is támogat.

„A Bókay Arcrekonstrukciós Centrum kialakításával lehetővé válik az arcrendellenességgel született csecsemők és gyermekek éves kezelési számának növelése és olyan minőségi sebészeti ellátás biztosítása, amely kiemelkedő Magyarországon és Európában. Az Indotek Group keresi az olyan lehetőségeket, amelyekkel a családok és a felnövekvő generációk tagjainak a megfelelő egészségügyi ellátás biztosításához járulhat hozzá, emellett elhivatott olyan csoportok támogatása iránt, amelyek hasonló célokat tűznek ki. A projekt keretében olyan helyiségek megvalósítására kerülhet majd sor, amelyek elengedhetetlenek egy klinika napi működtetéséhez” – mondta el Pintyőke Marcell, az Indotek Group marketing vezetője az adományozás kapcsán.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.