Eco.hu
Mar 11

Nyugtatja ügyfeleit a Concorde és az EQUILOR

Az elmúlt napok brókerbotrányaira indulatos közleményben reagált Bilibók Botond, a Concorde ALAPKEZELŐ Zrt. vezérigazgatója, illetve az EQUILOR Zrt.
A Concorde az alapjainak letétkezelőitől kért be nyilatkozatokat arról, hogy az ügyfelek befektetési alapokban lévő vagyona maradéktalanul rendelkezésre áll. A Concorde három banki letétkezelővel, az UniCredit Bankkal, a Citibankkal és a Raiffeisen Bankkal dolgozik együtt.

A Concorde a közleményében kiemeli, hogy ők nem vezetnek számlát, az általuk kezelt befektetési alapok letétkezelői pedig kizárólag bankok lehetnek. Az ügyfelek megtakarításai tehát nem a Concorde ALAPKEZELŐNÉL, hanem az alapok fent említett bankoknál vezetett letétkezelői számláin vannak. Az ügyfelek tulajdonában levő (befektetési alapok által kibocsátott) befektetési jegyek nem a Concorde ALAPKEZELŐnél, hanem az alapkezelőtől független bankok és befektetési szolgáltatók által vezetett számlákon vannak.

A Concorde ALAPKEZELŐ könyvvizsgálója megalakulása óta a világ legnagyobb könyvvizsgáló cégeinek egyike. Az elmúlt évtizedben a Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. auditálta az ALAPKEZELŐT. A könyvvizsgálók szerint a kimutatások hű és valós képet mutatnak a társaság működéséről és pénzügyi helyzetéről.

A Concorde ALAPKEZELŐ az egyik vagyonkezelője a világ legnagyobb szuverén állami alapjának, a Norvég Kormányzati Nyugdíjalapnak. Ezt a vagyonkezelési mandátumot csak úgy nyerhették el, hogy a legszigorúbb nemzetközi sztenderdeknek megfelelő átvilágításon estek át.

Az EQUILOR Zrt. is fontosnak tartja kiemelni, hogy a befektetők értékpapírjai – például befektetési jegyek – részvényei, egyéb pénzügyi eszközei és pénzeszközei letétkezelőknél, elszámolóházaknál (pl. Központi Elszámolóház és Értéktár Zrt. - KELER) és nagy, nemzetközi hátterű kereskedelmi bankoknál kerülnek megőrzésre. A cég kiemeli még, hogy a brókerbotrányban érintett cégekkel nem áll kapcsolatban, így azok csődje nem érinti.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.