Apr 24

Siker a Gránit Alapkezelő számára a Privátbankár Klasszis díjátadón

Idén 11. alkalommal rendezték meg a tíz éves jubileumot ünneplő Privátbankár.hu Klasszis díjátadót, a hazai befektetésialap-piac kiemelkedő gáláját. A Gránit Alapkezelő idén abszolút hozamú és származtatott kategóriában aratott győzelmet.

Idén 11. alkalommal rendezték meg a tíz éves jubileumot ünneplő Privátbankár.hu Klasszis díjátadót, amely a magyarországi befektetésialap-piacon szereplő portfóliókezelők és alapkezelő cégek teljesítményét ismeri el és jutalmazza. A versenyen 16 objektív szakmai díj, és 4 szavazás alapján kiosztott díj talált gazdára.

A Gránit Alapkezelő több kategóriában volt esélyes a győzelemre, Abszolút Hozamú és Származtatott kategóriában első helyezést nyert el alacsony kockázatú alapok között a Diófa WM-1 Részalap. A Diófa WM-1 részalap 17,9 százalékos teljesítményével mind hozam, mind a Sharpe adatok (3.874-es ráta) alapján 2023-ban a legjobb volt az alacsony (kevesebb mint 2 százalékos) szórású abszolút hozamú alapok között. A Legjobb Vegyes Kiegyensúlyozott Alap kategóriában pedig második helyen végzett a Gránit Alapkezelő MPT Harmónia Vegyes Alap.

Úgy gondolom bátran mondhatom minden munkatársam nevében, boldogok vagyunk, hogy 10 év alatt 26 díjat nyerhettünk el. Büszke vagyok a teljes csapat kitartó munkájára, örömmel tölt el, hogy egy ilyen motivált és szakmailag kiemelkedő légkörben dolgozhatok minden nap.” – mondta Mikesy Álmos, a Gránit Alapkezelő elnök-vezérigazgatója.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.