May 15

Szerkezetkész a WING fejlesztésében épülő Liget Center Vitrum

Egyedülálló ingatlanfejlesztéssel gazdagodik hamarosan a Városliget környezete, a WING Liget Center néven futó, több épületből álló beruházásának köszönhetően. A fejlesztés részeként ősztől egy teljesen új boutique-irodaház is felépül Liget Center Vitrum néven, az RTL fő bázisaként funkcionáló két, műemléki védettségű épület rekonstrukciója mellett. A kivitelezés az ütemterveknek megfelelően halad, a Vitrum pedig elérte a szerkezetkész állapotot. A Vitrum közel nulla energiaigényű épület, amely számos zöld és smart megoldással kínál hat szinten, összesen 2200 négyzetméternyi bérbeadható irodaterületet a belvárosi helyszínt kereső bérlőknek. Az épület shell&core átadására 2024 őszén kerül sor.

Elérte legmagasabb pontját a WING fejlesztésében megvalósuló új boutique-irodafejlesztés, a Liget Center Vitrum. A természetes fényben úszó dizájniroda két, komplex hazai modernista építészeti és képzőművészeti alkotásként számontartott műemléki épület, a Liget Center Classic és az Auditorium mellett épül. A letisztult és elegáns, „éteri” megjelenésű, prémium kategóriás Vitrum remek lehetőséget kínál majd az újépítésű irodát vagy akár székházat keresőknek, közvetlenül a Városliget mellett, Budapest szívében.

„A Liget Center irodakomplexum fejlesztési munkálatai újabb mérföldkőhöz érkeztek a Liget Center Vitrum szerkezetkész állapotával. Egy olyan egyedülálló fejlesztésről van szó, amelynek egyszerre fontos eleme egy teljesen új irodaház felépítése, és két, műemléki oltalom alatt álló irodaépület rekonstrukciója, amelyek együtt, egy a 21. század elvárásainak megfelelő harmonikus komplexumot alkotnak majd. A fejlesztés során célkitűzéseinkhez híven, kiemelt figyelmet fordítottunk az esztétikumra, a minőségre és a fenntarthatóságra: a Liget Center Vitrum épülete közel nulla energiaigénnyel és kiterjedt vertikális zöldfelületekkel rendelkezik. Az épület a legkorszerűbb műszaki jellemzőket kínálja a belvárosi, kizárólagosan használt irodaszinteket vagy akár teljes saját székházat kereső bérlőknek” - mondta Angel Gábor, a WING Zrt. irodákért felelős vezérigazgató-helyettese.

A prémium megjelenésen, a fenntarthatóságon és a magas műszaki minőségen túl a Vitrum exkluzív, Városliget melletti közvetlen elhelyezkedése is megkülönböztető előnnyel bír. A környék ötvözi történelmi környezetet, a számos minőségi szolgáltatást, a karnyújtásnyira lévő színvonalas kulturális, sport és szórakoztató tartalmak széles skáláját, a zöld környezetet és a metropolita életérzést, amelyek együttese egyfajta életstílust is indukál. Ezek mind egyedivé teszik a projektet és az ide költöző cégeknek a well-beingen túlmutatva magas presztízst, laza eleganciát, egyedi stílust biztosítanak.

A Liget Center Vitrum tervezője a TIBA Építész Stúdió, a generálkivitelezést pedig –WORKUP, a FITOUT Zrt erre szakosodott üzletága végzi.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.