Jun 27

Technológiai irodaparkként újul meg a WING tulajdonában lévő HOP Technology Office Park

Teljesen új ingatlanmegoldást hoz a piacra a WING: technológiai irodaparkká alakul át a HOP, mostantól új néven HOP Technology Office Park. Az ingatlanfejlesztő az átalakítás során az ott dolgozók és potenciális bérlők modern irodákkal szemben támasztott, folyamatosan változó, üzleti és ESG-szempontokat is magában foglaló igényeit és a technológiaintenzív vállalatok speciális műszaki elvárásait egyaránt figyelembe vette, amelynek eredményeként egy, jellegét tekintve mind nemzetközi, mind hazai viszonylatban újszerű, belvárosi campus jön létre. Az összesen 3 hektáron elhelyezkedő technológiai irodapark meglévő épületeiben a kihasználtság immár közel 100%-os, amely komoly piaci visszajelzés a fejlesztőnek arra, hogy az ingatlan további fejlesztési potenciáljának (további mintegy 40 ezer négyzetméter) ütemezett megvalósításába kezdjen.

Jelentős funkcióváltás keretében megújul a Budapest XIV. kerületében, a Hungária körúton található HOP technológiai irodapark, új nevén HOP Technology Office Park. A WING az elmúlt években magas szintű vagyonkezelői és fejlesztői szemlélettel alakította az ingatlan innovatív koncepcióját.

A meglévő épületek a magyar és nemzetközi bérlőikkel együttműködésben kerültek felújításra, miközben a dolgozók jólétét szolgáló szolgáltatások is bővítésre kerültek: új étterem, 1000 m2-es fitnesz központ vagy például elektromos autótöltők létesültek.

A WING a piaci igényeknek és az ingatlan adottságainak figyelembevételével alakította ki a campus fejlesztési irányát, létrehozva egy teljesen új típusú ingatlanmegoldást. A HOP így valós megoldást kínál a technológiai bérlők igényeire is. A fejlesztési koncepció célja egy olyan technológiai irodapark létesítése, amely egyszerre tud technológiai és irodai környezetet biztosítani a bérlők számára, mindezt a fenntarthatósági elvárásoknak megfelelően, campus jelleggel, zöld környezetben.

„A WING fennállása óta büszke arra, hogy alapvető célja ügyfelei valódi igényeinek kielégítése, melyet sikeresen valósít meg a mindenkori legmodernebb technológiák és legfenntarthatóbb megoldások alkalmazása mellett. A HOP Technology Office Park egyedülálló megoldást kínál a technológiai szektor vállalatainak, lehetővé téve számukra, hogy magasan képzett munkaerőjük részére elsőrangú iroda elhelyezést biztosítsanak anélkül, hogy elszakadnának a technológiai tevékenységeiktől.” – mondta Angel Gábor, a WING Zrt. irodákért felelős vezérigazgató-helyettese. „A HOP kiemelt előnyöket kínál a potenciális bérlők számára, hiszen a munkavállalók szempontjából megtartó erővel bír a komplexum változatos szolgáltatáspalettája, illetve a városi, központi lokációja. Egyúttal minden, a technológiai tevékenységhez szükséges adottsággal (teherforgalmi megközelíthetőség, egyedi nagy belmagasságú terek, födémteherbírás) rendelkezik. Ezeket a tulajdonságokat tovább erősítik a fejlesztések során figyelembevehető ESG kritériumoknak megfelelő műszaki megoldások. Különösen örömteli számunkra, hogy a funkcióváltás eredményességét a kereslet is igazolja, hiszen a meglévő nyolc épületben közel 100%-os a bérbeadottság, a maradék területeken pedig több ütemben még további 40 ezer négyzetmétert tervezünk fejleszteni.”

A HOP Technology Office Park értékes meglévő épületállománnyal rendelkezik, amelyek között védett épületek és hatékony, fenntartható módon felújított (illetve átalakítható) épületek találhatóak. A komplexum több mint 120 éves múltra tekint vissza. Technológiai park jellegének köszönhetően az épületekben lehetőség van a bérlők egyedi tevékenységére szabott, speciális bérleményi funkciók kialakítására, speciális szerkezeti és gépészeti megoldások létrehozására. Ezen meglévő épületek hasznos adottságait és eddigi, speciális bérlői igények szerinti átalakítások tanulságait figyelembe véve került megtervezésre a park további fejlesztése új épületek létesítésével. A K+F, vagy gyártási, logisztikai igények részére a teherforgalmi kapacitások is biztosítottak, lokációjának köszönhetően a városi atmoszférán és infrastruktúrán belül. Mindemellett az irodaterületek méretben és időtartamban is rugalmasan elérhetők, illetve a speciális bérlői igények mentén, Built to Suit módon alakíthatóak ki hosszútávú bérleti szerződés keretében.

A HOP mára számos tesztlabornak, finommechanikai és elektronikai gyártótevékenységnek, mikrologisztikai megoldásnak, informatikai és K+F tevékenységnek ad helyet, valamint többek között olyan neves vállalatoknak biztosít területet a speciális igényeikre szabva, mint a Siemens Zrt., a Siemens Mobility Kft., a TÜV Rheinland, a Lightware, a Rolls-Royce Magyarország, a TK Elevator, a Valeo valamint a Yunex Traffic. Területének 70%-án már jelenleg is az Ipar 4.0 iparágakban tevékenykedő vállalatok működnek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.