Jul 26
Fenntartható konyhaművészet
Nemrég született a blogon egy poszt az élelmiszerpazarlásról, amelyben felmerült néhány elméleti megoldási lehetőség a problémára. Sajnos az elmélet mindaddig elmélet marad, amíg valaki lépéseket nem tesz a megvalósításig, de szerencsére akadnak, akik a tettek mezejére léptek. Arthur Potts Dawson brit mesterszakács például öko-éttermeket üzemeltet. Tippek étteremtulajdonosoknak és háziasszonyoknak.
Az úriember még 2010-ben beszélt elképzeléseiről és projektjeiről egy TED (Technology, Entertainment, Design – Gondolatébresztő konferenciák globális sorozata, melyet egy non-profit alapítvány szervez. Az esemény célja olyan világszemléletet megosztani a hallgatósággal, amely egy-egy adott problémát mindig más és más megvilágításból közelít meg, ennek megfelelően keresve megoldást az adott kihívásokra.) konferencián. Amellett, hogy a téma, amiről szólt, fontos, a nyolcperces előadás még élvezetes is. És mindennek az alapja a természetben látható körforgás, amelyben egyáltalán nem keletkezik hulladék. Dawson a saját éttermein mutatja meg, milyen lehetőségekre kell gondolni, ha az ember zölddé kívánja alakítani konyháját.
[...] Bővebben!