BiBo Budapest: Spanyol életérzés a hazai gasztronómia esszenciájával – Megnyitott a 3 Michelin-csillagos sztárséf legújabb étterme
dec 10

BiBo Budapest: Spanyol életérzés a hazai gasztronómia esszenciájával – Megnyitott a 3 Michelin-csillagos sztárséf legújabb étterme

A három Michelin-csillagos spanyol sztárséf legkreatívabb koncepciója játékos gasztronómiai utazásra invitálja vendégeit: Madrid, London és Doha után Budapest szívében, mégis a város felett, a Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes legfelső emeletén nyílt meg 2024. december 7-én a BiBo Budapest. A páratlan panorámával szolgáló, laza mégis elegáns rooftop bár és étteremben Dani García innovatív koncepciójához hűen a spanyol életérzés, valamint a séf utazásai során gyűjtött inspirációk találkoznak a magyar gasztronómia esszenciájával.

 

A BiBo Budapest rooftop bár és étterem Dani García séf nemzetközi étteremkoncepciójának legújabb egysége. Köszönhetően a világszinten egyedülálló lokációnak, valamint a magával ragadó belsőépítészeti és különleges gasztronómiai koncepciónak, a budapesti rooftop bár és étterem a BiBo brand filozófiájának legjavát testesíti meg. Az elegáns, mégis laza BiBo Budapest a Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes legfelső, hetedik emeletén kozmopolita hangulattal és páratlan panorámával várja a vendégeit egy felejthetetlen gasztronómiai élménnyel.

A BiBo Budapest különlegessége, hogy a világhírű BiBo signature fogások és a séf utazásai során kóstolt nemzetközi ízek mellett az étterem étlapja hűen tükrözi Dani García kíváncsiságát a lokális gasztronómiai hagyományok iránt. Így olyan magyar ihletésű ételek is megjelennek, mint a Kolbász Brioche® chipotle paprikával és fürjtojással, a Gulyás Croquette, vagy a Spicces Galuska Patrícius Tokaji Aszú krémmel. A desszertlap sztárja a Budapest Moon, amely tükrözi az étterem által nyújtott álomszerű utazást.

 

A BiBo Budapest belsőépítészeti koncepciója visszatérés a gasztronómiai világmárka filozófiájának alapjaihoz: a BiBo hazaérkezik Budapesten. Az Apáczai Csere János utcai bejáraton keresztül Dani García álmába léphetünk. A hetedik emeleten egy a budai panoráma fényeiben fürdőző tükörvilágba érkezünk, ahonnan a vendégtérbe egy hazai manufaktúra által egyedileg készített terazzo ösvény vezet – az apró kövek, mint elszórt magok szárba szökkennek és az indusztriális mennyezetről vadmadarak és szürreális üvegbuborékok társaságában erejük teljében lévő virágok formájában hullanak alá, amelyek egyedileg az étterembe tervezett spanyol kézműves termékek.

 

Budapest egy gyönyörű város, akik itt élnek, igazán szerencsések. Szeretek ide visszajönni. A BiBo egy játékos verziója a ‘vivo’ szónak, ami spanyolul annyit tesz, hogy „igazán élni”. Minden BiBo étterem egyedi, de Budapesten a tér eleganciája és a látványos panoráma teszi világszinten különlegessé” mondta az étterem nyitását megelőzően Dani García.

A BiBo Budapest megnyitása nem csupán egy újabb mérföldkő Dani García pályafutásában, hanem Budapest gasztronómiai életének is különleges pillanata, ahol az ízek és a látvány találkozása felejthetetlen élményt kínál az éttermet választó vendégeknek legyen szó üzleti ebédről, baráti vacsoráról, vagy szilveszteri foglalásról.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb gazdasági hírek, minden nap.