Te mit fogadsz meg az új évre?

Egy amerikai felmérés szerint az újévi fogadalmat tevők 58%-a valamilyen anyagi jellegű fogadalmat (is) tesz. A “Több pénzt fogok megtakarítani” még az örök sláger “Le fogok fogyni” ígéretet is megelőzi, az összes pénzügyi célú fogadalom 69%-át teszi ki. A “Megszabadulok az adósságaimtól” 57%-kal a második, a “Kevesebbet fogok költeni” 53%-kal a harmadik helyre szorult. Te […]

Közzétéve:
Egyéb kategóriába sorolva

2014 trendjei

Az informatika továbbra is tovább változtatja a fogyasztói szokásokat. Az alkalmazások megváltoztatják a társadalmat, a saját testünk lesz az új jelszavunk, és mindenhol érzékelők lesznek – csak néhány a hosszú távú változások közül A videó-fogyasztás egyre inkább növekszik majd, köszönhetően … Folytatódik…. →

Közzétéve:
Egyéb kategóriába sorolva

Hosszabb életet a férfiaknak!

Ön férfi, és hosszabb életet szeretne? Menjen szülési szabadságra!Viccnek tűnhet, pedig nem az, amerikai és svéd kutatók kimutatták, hogy azok az apák, akik szülési szabadságra mennek, vagyis gyermekük születését követően nem csak napokra, de hetekre/hónapokra otthon maradnak, kimutathatóan tovább élnek. És hogy miért nem mennek el az országok döntő többségében a férfiak szülési szabadságra? Meglepetés nincs: a pénz miatt. Az eredeti elemzés itt érhető el.

A kutatók a következő eredményeket mutatták ki, melyek alapján el lehet jutni a következtetésig:
–  Azok az apák, akik szülési szabadságra mennek, kimutathatóan tovább élnek, mint a szabadságot kihagyó társaik.
–  A szülési szabadságon részt vevő apa jóval közelebb kerül gyermekéhez, a család nagyobb eséllyel marad együtt, a gyermek lelki fejlődése egészségesebb, az anya kiegyensúlyozottabb, később nagyobb eséllyel térhet vissza a munkaerőpiacra, és ezek a pozitívumok a gyermek és a család egész életére kihatnak.
–  Azok a férfiak, akik szülési szabadságra mennek, kimutathatóan rontják jövedelmi kilátásaikat, az élethosszig számolt fizetésük és karrier lehetőségük számottevően csökken és romlik.
–  A gyermek születését követően az anyák kevesebbet dolgoznak és kevesebbet keresnek, az apák viszont többet dolgoznak és többet is keresnek, mint a születés előtt.[…] Bővebben!

Közzétéve:
Egyéb kategóriába sorolva

Aszú: a magyar név megint szép lesz?

Egy hungarikum sorsa kőkemény pénzkérdés, a tokaji aszú jövője pedig a jelek szerint fordulóponthoz érkezett. A 2013-ben meghirdetett minőségi forradalom ugyanis a kezdeményezők hitel szerint felvirágzást hoz a tokaji borvidéken. A prémium minőség szabványosítása ugyanakkor jóval drágább árakat is jelent, így bizton jósolhatjuk, hogy az olcsó aszúk ideje lejárt. Év végén szívesen nyúlunk mi is a borhoz – még ha ezt most egy poszt erejéig tesszük is -, ezért a magunk módján megvizsgáltuk a tokaji esélyeit.
Minden halandó kívülről fújja Magyarországon, hogy a Tokaji Aszú azon kevés hungarikum közé tartozik, amely méltán lett világhírű. Csakhogy minderről az országhatárokon túl egyelőre vajmi keveset tudnak. Sőt, általában a magyar borokról is alig tud valamit a világ gasztronómiai közvéleménye. Bár a magyar, s közte a tokaji borok időről-időre szép sikereket érnek el a nemzetközi megmérettetéseken, máig nem sikerült igazán kilépniük az ismeretlenségből. Így például, miközben a világ borfogyasztási trendjének meghatározásában oly fontos London egyes elegáns éttermeiben a francia, spanyol és olasz borok mellett még az osztrák borokat is külön borlapon kínálják, addig magyar borok egyáltalán nem szerepelnek a menüben, vagy a „futottak még” kategóriát jelző eurázsiai borok között találni közülük egyet-kettőt. Hiába állítják sokan, hogy Magyarország adottságai lényegesen jobbak a szőlőtermesztéshez az osztrák sógorokénál.
[…] Bővebben!

Közzétéve:
Egyéb kategóriába sorolva

Miért költöznek egyre kevesebben?

Gazdaságilag az a jó, ha valaki egyik napról a másikra pakol és költözik oda, ahol van munkahely. De már az amerikaiak se szívesen cuccolnak át egyik államból a másikba.
A rugalmas munkaerőpiac és a mobilitás rendkívül fontos, Magyarországon is hallani számos olyan nagyvállalatról, amely helyben nem talál megfelelő munkaerőt, odaköltözni pedig csak kevesen akarnak, mert hát… mi már csak ilyen röghöz kötött nemzet vagyunk. Az amerikaiak azonban gondolkodás nélkül elköltöznek az ország másik végébe, ha épp úgy hozza a sors. Legalábbis eddig így tudtuk, most azonban a statisztikák azt mutatják, hogy ma már csupán feleannyi amerikai költözik el másik államba, mint két évtizeddel ezelőtt (évi kevesebb, mint ötmillió lakos, ami a világháború óta mért legalacsonyabb adat). A nagy kérdés az, hogy minek köszönhető ez a látványos visszaesés, és hogy lesz-e ennek bármilyen negatív következménye a gazdasági kilátásokra. Az eredeti elemzés itt érhető el.

Annie Lowrey, a New York Times publicistája bemutat két közgazdász véleményt – William H. Frey, a Brookings Institution és Greg Kaplan, a Princeton kutatója -, akik eltérően látják a munkaerőpiaci folyamatokat és kilátásokat. William H. Frey ugyanis úgy gondolja, hogy a visszaeső mobilitás tisztán a gazdasági válság következménye. Szerinte arról van szó, hogy kevesebb a munka, szigorúbb a jelzáloghitelezés, és kevesebb lakást adnak el, így nem meglepő, hogy az amerikaiak kisebb létszámban kelnek útra egy másik államba munkát vállalni.[…] Bővebben!

Közzétéve:
Egyéb kategóriába sorolva

Fordulós jelzés

Fordulós jelzés   Fordulós jelzés is lehetséges a pénteki kereskedési nap alakulása. Ehhez a fordulós jelzés megerősítéséhez, erőteljesen ide tartozik a 3 legerősebb svájci vállalat szereplése. Azaz a Nestle, Roche, Novartis hármas több mint 44%-os súlya dönthet a megerősítésről. EWL -IShares MSCI Svájc ETF alapban 39 svájci vállalatot találhat. A fent említett 3 vállalat mellett, …
Olvass tovább »
A Fordulós jelzés bejegyzés először a Európai Részvény ETF Alapok jelent meg.
The post Fordulós jelzés appeared first on Tőzsdei ETF -és Befektetési Alapok.

Közzétéve:
Egyéb kategóriába sorolva

Egyre erősebb oktánszámmal

Egyre erősebb oktánszámmal   Egyre erősebb oktánszámmal tör felfelé a XOM -Exxon Mobil. Ha 102 $ fölé tud kerülni az árfolyam, akkor a 103,7 és a 104 $ közzé érkezhet az egyre erősebb oktánszámmal dolgozó XOM -Exxon Mobil. Amennyiben 102 $ alatt ragad az árfolyam, akkor könnyen jöhet 1 korrekciós szakasz. Ferde zöld emelkedő támasz … Olvass tovább »A Egyre erősebb oktánszámmal bejegyzés először a DJIA 30 jelent meg.The post Egyre erősebb oktánszámmal appeared first on Emelkedés – Alapok Pénzügyi Eszközei.

Közzétéve:
Egyéb kategóriába sorolva

Íme egy sikertörténet, amit lehet követni

Hiába a válság, a technológiai startup vállalkozások olyan növekedési lehetőséget ígérnek, ami már egy kis külső segítséggel is csodákra képes.Válságos időkben különösen nehéz munkahelyet teremteni, növekedést elérni, ilyenkor hatványozottan kell megbecsülni mindent, ami fellendülést ígér. Az Egyesült Államokban, Chicago városa ma büszkén jelenti, hogy ők bizony a nehéz piaci környezetben is létrehoztak valamit, ami ma már olyan mértékben bővül, ami minden korábbi képzeletet felülmúl. A siker titka a technológiai startup vállalkozások felkarolása. Az eredeti elemzés itt érhető el.

Két éve nyitotta meg kapuit egy technológiai ipari park, amely elsősorban az új kis- és középvállalkozásokat igyekezett magához csábítani. A bolt a nulláról indult, tavaly ugyanakkor már naponta jöttek létre új vállalkozások, sőt, ma már valóságos technológiai központként említik a területet. A fellendüléshez csupán egy kis kezdőlökés kellett, a megfelelő infrastruktúra és kedvező szabályozói környezet biztosítását követően az amúgy is lendületes felemelkedést mutató technológiai szektor magától megtalálta az új startup központot.[…] Bővebben!

Közzétéve:
Egyéb kategóriába sorolva

Tőkepiaci napló: Good-bye Ben, good-bye QE3!

Az USA jegybankja szerepét betöltő szövetségi tartalékalap-rendszer (Federal Reserve System), rövidítve a Fed, december 17-18-án monetáris tanácsi ülést tartott. Az utolsót ebben az évben. Emlékezhetünk, hogy szeptemberben a piacok egyöntetűen 10-15 milliárdos csökkentést vártak a QE3 néven ismert likviditásbővítő program havi ütemében.
[…] Bővebben!

Közzétéve:
Egyéb kategóriába sorolva

Tőkepiaci napló: Good-bye Ben, good-bye QE3!

Az USA jegybankja szerepét betöltő szövetségi tartalékalap-rendszer (Federal Reserve System), rövidítve a Fed, december 17-18-án monetáris tanácsi ülést tartott. Az utolsót ebben az évben. Emlékezhetünk, hogy szeptemberben a piacok egyöntetűen 10-15 milliárdos csökkentést vártak a QE3 néven ismert likviditásbővítő program havi ütemében.
[…] Bővebben!

Közzétéve:
Egyéb kategóriába sorolva